L’Associació Alba celebra 40 anys amb “El Mur del 40è”

0

El projecte “El Mur del 40è” es va presentar fa uns mesos als estudiants de l’Escola d’Art Ondara de Tàrrega amb la voluntat que presentessin propostes de dissenys per a transformar el mur gris que envolta el perímetre de la seu central d’Alba i convertir-lo en una obra artística. Entre els 12 projectes que es van presentar una comissió amb representants de les dues parts va acabar escollint el projecte guanyador.

La idea artística consta de dues parts, una sanefa de triangles pintats amb els colors corporatius de l’entitat (blau, verd i taronja) i una escultura amb forma de “a” feta d’acer i fustes de colors que anirà colocada a sobre del mur. “Ens fa molta il·lusió poder veure plasmat el nostre projecte i esperem que arribi a ser un element artístic que identifiqui a l’entitat dins la ciutat”, expliquen Marta Carbajosa i Roger Pujol, els estudiants de l’Escola d’Art Ondara que han pensat la idea.

mur albaEls treballs del mur ja s’han iniciat a partir de les indicacions dels estudiants i amb l’ajuda de les persones dels diferents serveis de l’entitat que seran els que duran a terme els treballs. Mayte Iglesias, coordinadora del projecte per part d’Alba, ha explicat que “el més interessant i el que ens va fer decantar per aquesta proposta va ser que permetia que molta gent d’Alba hi pogués participar, independentment de les dificultats que pogués tenir. En total unes 200 persones entre persones i professionals hi col·laboraran”.

40 anys d’inclusió

L’acte d’aquest divendres coincideix amb l’aniversari dels 40 anys de l’Associació Alba, però també amb la campanya que s’està portant a terme a nivell de tot l’Estat a favor de la inclusió de les persones amb discapacitat i on es convida a tothom a tenyir de verd els edificis.  Alba s’ha volgut adherir a la campanya i ha desplegat una tela verda a una de les façanes de l’edifici on es podia llegir “40 anys d’inclusió”.

Maite Trepat, directora de l’Associació Alba, ha destacat l’esforç que s’ha fet durant aquests 40 anys per fomentar la inclusió de totes les persones, través de projectes conjunts com el que s’ha fet amb l’Escola d’Art, realitzant activitats de lleure a la comunitat o a través de d’activitats empresarials on es dóna ocupació i es posa en valor les capacitats de les persones amb especials dificultats.

Actualment l’Associacó Alba està atenent a 246 persones amb discapacitat intel·lectual i/o malaltia mental de les comarques de l’Urgell i la Segarra, i  dóna feina a 260 treballadors en els diferents serveis de l’àrea social i de les activitats de l’àrea empresarial. 

No m'agradaM'agrada Valora l'article!
Loading...

Assessoria Vilardell

Sobre l’autor

Avatar

Som l'Equip que treballa tots els continguts d'Hola Lleida. Som el Diari Digital de les Comarques de Ponent. La millor forma d'informar-te de tota l'actualitat de la capital i les comarques lleidatanes.