L’Associació Alba ofereix l’ús de codis QR a les làpides per a recordar els difunts

0

Des del 2014 l’Associació Alba ofereix el servei de neteja de làpides, sepulcres i panteons a la zona de l’Urgell i la Segarra, tot i que aquest any també té algun servei a Igualada. Aquest any, en col·laboració amb l’equip de comunicació de l’entitat volen innovar el servei oferint la possibilitat als seus clients de poder deixar un missatge de record al seu familiar difunt a través d’un codi QR que s’enganxarà com un adhesiu a les làpides.

Una iniciativa que ja s’està portant a terme amb èxit a alguns cementiris de Barcelona. Aquesta tecnologia QR permet visualitzar a través del mòbil qualsevol contingut que estigui penjat a la xarxa, ja sigui un vídeo, una cançó, fotografies, poemes o un text personalitzat. “Sempre hem dit que aquest servei de netejar les làpides és molt més que una neteja. Per això hem pensat que aquesta iniciativa, que oferim de manera gratuïta, dóna un valor afegit a la feina que fem. És una manera de recordar a aquella persona d’una manera més emotiva, i compartir-ho també amb les persones que el dia de Tots Sants, especialment, passejaran pel cementiri”, explica Antònia Rodríguez, responsable de l’àrea de serveis de l’entitat.

Aquells que es vulguin assegurar la conservació del missatge del codi QR, el servei ofereix per un cost mòdic gravar el codi en una placa metàl·lica perquè quedi de manera permanent a la làpida. Si la iniciativa pilot té èxit, es plantegen oferir també aquest servei a les funeràries del territori.

Cementiri de Tàrrega

Cementiri de Tàrrega

No m'agradaM'agrada Valora l'article!
Loading...

Assessoria Vilardell

Sobre l’autor

Avatar

Som l'Equip que treballa tots els continguts d'Hola Lleida. Som el Diari Digital de les Comarques de Ponent. La millor forma d'informar-te de tota l'actualitat de la capital i les comarques lleidatanes.