Les baixes per malaltia comuna augmenten gairebé un 11% a la província de Lleida

0

Segons la mútua ASEPEYO, les baixes per malaltia comuna han crescut de forma notable els últims mesos, coincidint amb el repunt d’afiliació a la Seguretat Social. Aquest increment de les baixes laborals d’aquest tipus (l’11% abans esmentat) obliga que moltes empreses reconsiderin si estan abordant realment la problemàtica d’una manera eficient.

Foto Asapeyo

Segons l’anàlisi realitzat per Asepeyo entre 82.000 empreses i 666.000 treballadors, el perfil predominant del treballador/a que no va a treballar per malaltia comuna a la província de Lleida és home, de 31 a 40 anys i amb menys de 3 d’antiguitat en l’empresa. Els dies de la setmana amb més incidència en baixes són els dilluns i els dimarts, amb gairebé la meitat dels casos, i prop del 64% tenen una durada inferior als 15 dies.

L’estudi destaca que a la província de Lleida s’emeten menys baixes per recaigudes que a la resta de Catalunya, amb només un 6%, dada que s’allunya de la comunitat en gairebé un 1,5% menys. Els treballadors més grans de 60 anys són els que menys agafen la baixa, amb només un 3,89% dels casos. La causa més freqüent de baixa a Catalunya és la patologia traumatològica (relacionada amb la zona lumbar), amb una mitjana de 37 dies de baixa a l’any, seguida de les psicològiques, amb una mitjana de 53 dies anuals.

A nivell estatal, l’estudi revela que el 71% de les organitzacions no tenen un pla de millora per gestionar l’absentisme i els fa falta un model de diagnòstic específic de les absències o assistències. L’especialista en Prevenció Joan Junyent, ha insistit en la importància d’impulsar la cultura preventiva a les empreses, com a eina per fomentar el canvi d’actitud dels empleats i contribuir a un entorn més segur. La Dra. Elena Juanola, directora de l’ICSSL de la Generalitat de Catalunya, ha clausurat avui l’acte de presentació de l’Observatori i ha lliurat els diplomes acreditatius de l’obtenció del bonus a 55 empreses de la província de Lleida, per la seva gestió en prevenció de riscos laborals durant l’exercici 2014.

No m'agradaM'agrada Valora l'article!
Loading...

Assessoria Vilardell

Sobre l’autor

Som l'Equip que treballa tots els continguts d'Hola Lleida. Som el Diari Digital de les Comarques de Ponent. La millor forma d'informar-te de tota l'actualitat de la capital i les comarques lleidatanes.