Lleida commemora la festivitat de Sant Antoni Abat

0

Lleida ha commemorat avui la festivitat de Sant Antoni Abat, amb la missa que el bisbe de Lleida, Salvador Giménez, ha oficiat aquest migdia a l’església de la Puríssima Sang, en honor al Sant. Tot seguit, s’ha fet la tradicional benedicció d’animals domèstics, amb les mascotes dels lleidatans que s’han atansat a la sortida de l’església. A més, en aquest mateix espai, s’ha fet la tradicional venda de ciris i pans i tortells beneïts.

Foto Paeria

Els actes de la festivitat de Sant Antoni Abat a Lleida, que organitza l’Associació Cultural i Recreativa ‘Els Pagesos’, continuen aquesta tarda amb la conferència ‘Alternatives actuals en la producció frutícola, demanda i organització productiva’, a càrrec de Josep Presseguer, al local veïnal de Butsènit, a les 19 h.

El dissabte, 20 de gener, dia gran de la festa, arrencarà amb esmorzar popular a la cooperativa Els Pagesos, des d’on partiran les carrosses, carros i cavalleries que, després de la missa de Sant Antoni i la benedicció a l’avinguda Blondel, participaran en els tradicionals Tres Tombs.

En la mateixa jornada, el dinar de germanor servirà per lliurar els premis Horta de Lleida, instituïts per l’Ajuntament l’any passat per reconèixer la innovació i la trajectòria de persones que treballen pel desenvolupament i promoció d’aquesta zona emblemàtica de la ciutat. El nom dels guardonats es desvetllarà demà, dijous.

No m'agradaM'agrada Valora l'article!
Loading...

Assessoria Vilardell

Sobre l’autor

Som l'Equip que treballa tots els continguts d'Hola Lleida. Som el Diari Digital de les Comarques de Ponent. La millor forma d'informar-te de tota l'actualitat de la capital i les comarques lleidatanes.