Lleida, fins a l’infinit i més enllà!

0

No sé si jo he adoptat Lleida com a ciutat o Lleida m’ha adoptat a mi, però després de 14 anys de viure en aquesta meravellosa ciutat encara és avui que aprenc coses noves. Els lleidatans i lleidatanes tenen una manera molt particular de veure les coses i el que en un principi em treia de polleguera, ara em fa somriure dia sí i dia també. Cada dia aprenc alguna cosa nova.

No faré una exposició de totes les paraules que s’han incorporat al meu diccionari (safranoria, ploia, reixos, espentejar…) però us puc assegurar que aquesta ciutat i els seus habitants m’han robat el cor. Hem de ser sincers, costa molt que et vegin com un d’ells. Quantes vegades m’he sentit dir: “Ets de Barcelona? Però si ets molt simpàtica!” De fet, al meu fill gran li van dir fa poques setmanes. Però quan t’acaben coneixent, t’obren el cor.

Lleida és una ciutat incompresa, amb molta riquesa econòmica, cultural i humana però poc valorada per la resta del país. Molta culpa la té Barcelona, que es creu el melic del món català, el centre de l’univers. Teniu raó. Però no és pas l’única culpable. Hem de ser i estar orgullosos de les terres de Ponent i tirar endavant projectes que ensenyin les nostres fortaleses i que traspassin les fronteres del riu Segre.

Animo als lleidatans i lleidatanes a ensenyar les seves riqueses al món, a obrir-se i mostrar totes les coses meravelloses que tenim. I no parlo només de la Seu o de l’Aplec. Lleida té molt més a oferir i, fins ara, només ho coneixem els que ens hem apropat i hem mostrat interès a participar-hi. Hem d’aprendre a valorar des de dintre per ensenyar als de fora.

Penseu una cosa: si es pot fer que un polític poc estimat guanyi unes eleccions, com és possible que una ciutat com Lleida no sigui la seu agroalimentària de l’Estat? Hem de buscar solucions entre tots, i estic segura que amb ganes i bones campanyes de Comunicació i Màrqueting podríem avançar força.

Mar Vilaró
MiM Comunicació
@mimcomunicacio

No m'agradaM'agrada (+9, 9 vots)
Loading...

Assessoria Vilardell

Sobre l’autor

Mar Vilaró

Nascuda a Barcelona i lleidatana d'adopció. Periodista especialitzada en Comunicació. "Sobrevisc entre la feina, les xerrades, el teatre, els amics i les amigues, el marit, els fills... Tots ells fan que gaudeixi de la vida amb el màxim humor possible" explica ella mateixa. www.mimcomunicacio.com