Lleida reconeguda com a ciutat amb energia 100% renovable

0

El tinent d’alcalde, Fèlix Larrosa, ha rebut aquest matí un reconeixement atorgat per l’empresa “Aura Energia” que certifica que tota l’energia subministrada per l’Ajuntament de Lleida ha sigut d’origen totalment renovable. L’Ajuntament de Lleida va adjudicar, l’any passat i mitjançant una subhasta electrònica, el subministrament d’energia elèctrica a l’empresa Aura Energia SL. El resultat és que el 100% del consum de totes les dependències municipals i l’enllumenat públic de Lleida prové d’energies renovables.

Foto Paeria

Les dades mostren que els 604 punts de subministrament municipals entre escoles, edificis, i els 25.500 punts de l’enllumenat públic produeixen un consum anual de 15.842.823 kWh, que suposa una despesa econòmica anual de 2.886.032€.

L’aposta de l’equip de govern de la Paeria per l’aprovisionament elèctric amb energies renovables ha generat un estalvi econòmic del 13,8%, és a dir, prop d’uns 300.000€. En la nova subhasta electrònica que es farà a partir de l’abril es demanarà el 100% d’energia renovable en lloc del 25% que es demanava en l’anterior. Lleida se suma als més de 700 municipis de tota Espanya que estan contractant l’energia verda.

No m'agradaM'agrada Valora l'article!
Loading...

Assessoria Vilardell

Sobre l’autor

Som l'Equip que treballa tots els continguts d'Hola Lleida. Som el Diari Digital de les Comarques de Ponent. La millor forma d'informar-te de tota l'actualitat de la capital i les comarques lleidatanes.