Mollerussa adjudica les obres per iniciar l’aplicació de les mesures preventives per seguretat al Grup Sant Isidori

0

L’Ajuntament de Mollerussa ha adjudicat, a través de la Junta de Govern, les obres consistents en l’aplicació de mesures preventives i de seguretat de manera urgent en els elements comuns dels 4 blocs d’habitatges del Grup Sant Isidori mentre s’ultima l’informe definitiu que estableixi l’inici d’un procediment de declaració de ruïna. Així ho ha explicat aquest matí l’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, qui ha indicat que s’està procedint amb els darrers tràmits per comprovar que més de la meitat dels 160 habitatges d’aquest grup (40 dels quals estan buits) es troben en condicions d’habitabilitat deficients que requereixen d’una rehabilitació el cost de la qual és superior al valor total de l’immoble.

(Arxiu) Foto Ajuntament de Mollerussa

Solsona també ha explicat que, a hores d’ara, la Generalitat ja disposa de set habitatges condicionats per cedir a l’Ajuntament en cas que convingui actuar d’urgència per acollir persones residents en algun dels pisos que presenti més deficiències. Mentre s’executaran aquestes obres pressupostades en 32.872 euros que durà a terme el Grup Dolomada i que consistiran a actuar en aquells elements de la façana i de l’entrada als immobles que puguin suposar un perill per a les persones.

L’alcalde s’ha referit al fet que es tracta d’actuacions prèvies a l’activació del conveni de col·laboració signat el passat mes d’agost a tres bandes entre l’Ajuntament i els departaments de Governació, Administracions Públiques i Habitatge i el de Territori i Sostenibilitat en el qual es preveu la creació d’una oficina de gestió que analitzi les possibles solucions cas per cas. Per la seva banda, el conveni especifica que l’Agència de l’Habitatge de Catalunya serà l’encarregada d’obtenir i arranjar els habitatges necessaris per a reallotjar als afectats en règim de lloguer així com dels ajuts implícits per al pagament de les rendes en cas de necessitat.

No m'agradaM'agrada Valora l'article!
Loading...

Assessoria Vilardell

Sobre l’autor

Som l'Equip que treballa tots els continguts d'Hola Lleida. Som el Diari Digital de les Comarques de Ponent. La millor forma d'informar-te de tota l'actualitat de la capital i les comarques lleidatanes.