Ordeig: “Ara toca que hi hagi Govern i que els que han guanyat en diputats es posin a treballar sense vies unilaterals”

0

El Primer Secretari de la Federació de les Comarques de Lleida, Pirineu i Aran, Òscar Ordeig, ha afirmat avui que “venim d’un temps en que tothom deia el que la seva gent volia sentir, però ara toca no enganyar més ni a l’electorat ni al país; aquest 2018 ha de ser el temps de parlar clar i de la valentia, cadascú defensant legítimament el que vulgui però sense enganyar més”. Per això, ha dit, “ara el que toca és que hi hagi Govern i que els que han guanyat en diputats es posin a treballar i a governar per a tots i totes sense vies unilaterals, que han fracassat”. Ordeig ha participat avui amb altres càrrecs orgànics i institucionals del PSC, com el President del partit i alcalde de Lleida, Àngel Ros, en el tradicional esmorzar d’any nou amb periodistes de la demarcació.

Òscar Ordeig ha afirmat que “cal obrir una via de diàleg, de negociació i pacte, partint de que tanta responsabilitat tenim a Catalunya com a Madrid per oferir diàleg i alternatives polítiques”. “El gran fracàs de l’independentisme és que una força que ha imitat el PP i ha accentuat el perfil de dretes i l’immobilisme, com és Ciutadans, ha guanyat en vots les eleccions a Catalunya, i el gran fracàs de la dreta, de Ciutadans i el PP ha estat no desmobilitzar el vot independentista”, ha dit.

El també diputat socialista ha apuntat que “el PSC seguirem treballant per restablir les institucions catalanes, recuperar l’Estatut i deixar enrere el 155, per l’economia catalana i per les relacions i convivència entre nosaltres”. En aquest sentit, ha dit, “no ens podem permetre un any més sense atendre els molts problemes que té el país i sobretot les terres de Lleida, el Pirineu i l’Aran” i ha fet una crida a “tots els diputats i diputades territorials hem de reclamar que el nostre deixi de ser el territori més castigat, amb menys inversió, més despoblació, les pitjors carreteres i més incompliments com el que pateix l’Aran”.

Pel que fa a les eleccions municipals de 2019, Ordeig ha explicat que “els nostres objectius són incrementar les llistes actuals, així com la representativitat i el nombre de regidors i regidores”.

Per la seva banda, el President del PSC i Alcalde de Lleida, Àngel Ros, ha recordat que “tota una generació determinada que vam lluitar per les institucions i l’autogovern de Catalunya hem vist com l’aposta unilateral per la independència del darrer Govern de la Generalitat ha fet caure tot allò pel que molts vam lluitar” i ha afegit que “no es pot posar en risc tot un patrimoni comú per uns objectius irrealitzables”. Pel que fa a la possibilitat d’una investidura telemàtica del President de la Generalitat, Ros ha afirmat que “estem parlant de ficció, d’un espai virtual que està bé per a les relacions entre empreses, però que no està previst ni per les lleis ni per la tradició democràtica del país; una investidura telemàtica ni procedeix ni és viable”.

Finalment, el President de la Federació de Lleida, Pirineu i Aran, Antoni Siurana, ha apuntat també que “un Parlament és també l’espai de reunió de persones electes que debaten i discuteixen qüestions de govern; no pots suplir amb telemàtica un debat de persones que han de dialogar per fer unes lleis” i ha apuntat que “proposar una investidura telemàtica només pot respondre a la voluntat de mantenir-se en el poder, no en la de treballar per la ciutadania de Catalunya”.

PSC Comarques Lleida

No m'agradaM'agrada Valora l'article!
Loading...

Assessoria Vilardell

Sobre l’autor

Som l'Equip que treballa tots els continguts d'Hola Lleida. Som el Diari Digital de les Comarques de Ponent. La millor forma d'informar-te de tota l'actualitat de la capital i les comarques lleidatanes.