PDECat i Unió plantegen subvencionar la retirada de símbols franquistes dels edificis de Lleida

0

El Partit Demòcrata i Unió a l’Ajuntament de Lleida han plantejat avui que l’Ajuntament de Lleida s’encarregui de comunicar a les comunitats de propietaris dels edificis de la ciutat l’existència de vestigis franquistes i, alhora, en subvencioni la seva retirada. En aquest sentit, en la propera comissió, el seu grup municipal presentarà una proposta de resolució, instant l’equip de govern a comunicar al veïnat de les comunitats de propietaris que consten en la relació elaborada pel Memorial Democràtic, que en el seu edifici encara disposen d’un vestigi del règim franquista i que aquesta entitat recomana que s’enretiri el símbol.

Foto PDECat

També es proposa que l’Ajuntament de Lleida faci constar la seva pròpia recomanació per tal que totes les comunitats de propietaris afectades procedeixin a enretirar aquests símbols del règim franquista. Així mateix, la resolució insta a l’executiu municipal a habilitar una línia d’ajuts, a càrrec del pressupost de l’any 2017, per facilitar econòmicament que les comunitats de propietaris afectades per aquests símbols franquistes puguin enretirar-los.

La regidora Marta Gispert ha recordat que la comissió del Memorial Democràtic va censar a la ciutat de Lleida un total de 342 vestigis de l’època franquista, la majoria plaques en edificis que corresponen al Ministerio de la Vivienda del règim. “Tenint en compte que el Memorial Democràtic recomana la seva enretirada i que, avui en dia, encara hi ha símbols que no han estat retirats a Lleida, plantejarem que la Paeria estableixi una línia de subvencions perquè les comunitats puguin retirar-les”, ha explicat Gispert.

No m'agradaM'agrada Valora l'article!
Loading...

Assessoria Vilardell

Sobre l’autor

Som l'Equip que treballa tots els continguts d'Hola Lleida. Som el Diari Digital de les Comarques de Ponent. La millor forma d'informar-te de tota l'actualitat de la capital i les comarques lleidatanes.