Polèmic rebuig a la consulta popular del Parc de les Arts després que el PDeCAT volgués canviar el seu vot

0

La Crida per Lleida – CUP ha defensat a la Comissió d’Urbanisme de la Paeria, presidida per Fèlix Larrosa, una proposta de resolució que convoqui una consulta popular sobre el Parc de les Arts. Aquesta proposta ha estat rebutjada amb els vots del PSC i PP i l’abstenció de C’s i CiU, mentre que ERC i el Comú hi han donat suport. Un cop feta la votació, el debat ha continuat i, segons ha explicat el regidor Pau Juvillà a les xarxes socials, el PDeCAT ha volgut canviar el sentit del seu vot, que hagués significat que prosperés la proposta però el president de la comissió, el regidor Fèlix Larrosa no ho ha permès. En resposta a Juvillà, el president del grup municipal del PDeCAT i Unió, Toni Postius, ha confirmat la intenció de canviar el vot i que així queda reflectit a l’acta.

El maig de 2015, l’alcalde Àngel Ros va signar un conveni amb la Fundació Sorigué per desenvolupar un Parc de les Arts, ubicat a la finca de 17.000 metres quadrats contigua a la seu de la Fundació. Anys abans ja s’havia projectat un gran museu d’art de la ciutat, amb obres del fons Sorigué, però va quedar descartat. La Crida adverteix que el projecte aprovat al Ple no és el mateix que es va signar al 2015: contempla la cessió a cinquanta anys d’una tercera part del solar per a edificació d’ús privat. Després del vist-i-plau al plec de condicions, la plataforma veïnal Fem el Parc entre Tots! s’ha organitzat per reclamar a la Paeria la retirada l’actual projecte del Parc de les Arts, per un de “cent per cent públic, sense privatitzar cap espai”.

Canvi d’ordenança perquè els animals domèstics puguin pujar al bus urbà

D’altra banda, en la Comissió d’Urbanisme d’avui, el portaveu d’ERC-Avancem a la Paeria, Josep Maria Baiget ha valorat molt positivament el canvi d’ordenança municipal. que permet portar aquells animals domèstics degudament identificats, que per la seva mida puguin ser transportats en receptacles convenientment preparats i tancats, sempre sota la responsabilitat del portador, per tal que no puguin embrutar o incomodar els altres viatgers. “Aplaudim el canvi d’ordenança, la qual va en la línia de la nostra proposta de resolució en la qual demanàvem es revises la normativa que regula l’accés dels animals de companyia als busos urbans per tal de facilitar-ne el seu accés, arran de la queixa d’una veïna de Lleida que denunciava la no possibilitat de l’accés als busos urbans tot i dur el seu gat dins d’un transportí, i tenint present que caldria donar les màximes facilitats per tal de fomentar l’ús dels transport urbà”, apunta Baiget.

 

No m'agradaM'agrada Valora l'article!
Loading...

Assessoria Vilardell

Sobre l’autor

Som l'Equip que treballa tots els continguts d'Hola Lleida. Som el Diari Digital de les Comarques de Ponent. La millor forma d'informar-te de tota l'actualitat de la capital i les comarques lleidatanes.