Postius lamenta que l’equip de govern impulsi el POUM sense fer cas a la seva oferta de consens de fa dos anys

0

El president del grup municipal del PDeCAT, Toni Postius, ha lamentat avui la falta de contacte directe amb l’equip de govern socialista durant els últims dos anys per elaborar una proposta consensuada del proper Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM). En una entrevista al programa ‘Un dia més’ d’UA-1, Postius creu que quan l’alcalde Àngel Ros va presentar l’avanç del POUM fa dos anys li va oferir poder treballar un document de consens entre les dues principals forces polítiques a la Paeria, però que això no ha acabat tenint cap traducció a la pràctica.

Foto PDeCAT

“Jo mateix li vaig oferir a l’alcalde el nostre equip d’assessors perquè treballés amb el de la Paeria per definir un document que generés consensos. Entenia que un document que ha de marcar com serà la ciutat en els propers 15-20 anys estaria bé que comptés amb l’entesa de les dos primeres forces de la ciutat”, ha explicat Postius, que lamenta que en dos anys no s’hagi fet cap reunió. “Ara ens trobem amb un document que l’hem d’acabar d’analitzar, però que requerirà que hi fem al·legacions perquè entenem que presenta mancances importants”.

Tot i admetre que s’hi recullen algunes de les millores plantejades a l’avanç presentat fa dos anys, Postius continua veient-hi aspectes que no s’han tingut en compte. Sobre l’increment previst de 25.000 habitatges, considera que abans d’impulsar aquest canvi, caldria tocar de peus a terra: “Aquest any Lleida ha perdut població. A mi em costa de creure que tindrem aquesta necessitat d’habitatges en els pròxims anys i, al final, el que no podem fer és convertir el nou POUM en un instrument d’especulació urbanística”.

Pel regidor demòcrata, “ara no hauríem d’imposar-nos aprovar definitivament el POUM dins d’aquest mandat. Les presses no són bones, i menys en un tema on la prioritat hauria de ser fer un pla que dibuixi el futur de la ciutat a mig i llarg termini amb el màxim consens possible”.

No m'agradaM'agrada Valora l'article!
Loading...

Assessoria Vilardell

Sobre l’autor

Som l'Equip que treballa tots els continguts d'Hola Lleida. Som el Diari Digital de les Comarques de Ponent. La millor forma d'informar-te de tota l'actualitat de la capital i les comarques lleidatanes.