Pregunten a la Paeria sobre les gestions que ha fet amb els veïns que encara tenen plaques franquistes als seus edificis

0

El grup municipal del PDeCAT i Unió tornarà a plantejar a la Comissió Informativa per les Polítiques de Drets i Serveis a les Persones, prevista per al proper 19 d’abril, la qüestió de la retirada de les plaques del Ministerio de la Vivienda franquista que encara es mantenen a les façanes de 36 edificis de la ciutat. L’equip de govern va adquirir el compromís d’enviar una carta als propietaris dels immobles on encara hi ha aquests símbols franquistes per instar-los a que els retirin i el grup demana conèixer en quin punt es troba aquesta gestió.

En concret, es demana quan es van enviar les cartes i quin va ser contingut concret d’aquestes comunicacions. Al mateix temps, també es sol·licita que es doni compte de les respostes rebudes per part dels propietaris dels edificis afectats i que s’expliqui quin procediment té previst endegar la Paeria a partir d’ara en funció de les respostes dels propietaris.

La regidora del PDeCAT Crsitina Simó explica que el passat mes de febrer “l’equip de govern, en respost al col·lectiu Acaba amb la Placa, va agafar el compromís de fer un nou enviament de cartes als propietaris d’immobles que encara tenen plaques amb la simbologia feixista del jou i les fletxes a les seves façanes”. Per Simó, “aquestes 36 plaques són un símbol d’exaltació del feixisme, una cosa del tot inadmisible a la nostra ciutat”.

“No ens serveix la resposta de l’equip de govern dient que hi ha veïns que no les volen retirar. La llei de la Memòria Històrica o la reforma de la Llei d’Habitatge obliguen l’ajuntament a actuar”, assegura. Afegeix que “ja ens agradaria la mateixa fermesa i utilització de recursos que la que es fa servir per retirar en poques hores els llaços grocs reivindicatius de la llibertat dels presos polítics”.

No m'agradaM'agrada Valora l'article!
Loading...

Assessoria Vilardell

Sobre l’autor

Som l'Equip que treballa tots els continguts d'Hola Lleida. Som el Diari Digital de les Comarques de Ponent. La millor forma d'informar-te de tota l'actualitat de la capital i les comarques lleidatanes.