Reconeixement de l’Ajuntament de Solsona al músic Albert Guinovart

0

Divendres a la tarda l’Ajuntament de Solsona va distingir el compositor i pianista Albert Guinovart i Mingacho. Unes hores abans d’actuar al Teatre Comarcal juntament amb la Cobla Marinada, el van rebre a la casa gran l’alcalde accidental, Lluís-Xavier Gonzàlez, la regidora de Cultura i presidenta del Consell Comarcal, Sara Alarcón, i el portaveu del PDeCAT, Marc Barbens, i va signar en el segon llibre d’honor del consistori.

L’Ajuntament va agrair-li la composició de l’obra “Nocturn a Solsona”, sobre les melodies de la imatgeria festiva i estrenada precisament a l’actuació de divendres, així com el seu compromís amb la ciutat, que ja es va fer palès amb la revisió i l’arranjament de la glossa del “Ball de gegants” de Josep Sancho-Marraco, recuperada el 2013 per l’Acadèmia Internacional de Música de Solsona. L’alcalde accidental va obsequiar-lo amb una figura del flabiolaire, per les seves connotacions sobre el patrimoni musical de la festa solsonina.
Albert Guinovart, que es dedica a la interpretació com a pianista, la composició i la docència, és un dels músics més complets del panorama català actual. És conegut pels seus premiats musicals Mar i Cel, Flor de Nit, Gaudí, el musical de Barcelona, Paradís, La Vampira del Raval i Scaramouche. També ha compost òperes, una abundant música simfònica i cambrística, i ha fet incursions a la televisió i el cinema. En destaca l’orquestració de la banda sonora de la pel·lícula The Artist, guanyadora de l’Oscar a la millor banda sonora original el 2013. Així mateix, té més de trenta enregistraments, és professor d’orquestració i composició a l’Esmuc i acadèmic de la Reial Acadèmia de Belles Arts i de Sant Jordi.

En el segon llibre d’honor de l’Ajuntament de Solsona hi signen personalitats no polítiques de reconeguts mèrits per la població en diferents àmbits. Hi han escrit, entre d’altres, els economistes Timothy J. Kehoe i Arcadi Oliveres, la il·lustradora Roser Capdevila, la cuinera Carme Ruscalleda, l’escriptor i periodista Vicenç Villatoro i els esportistes solsonins Sílvia Leal, Sancho Ayala i Miquel Pujol.

Homenatge a Albert Guinovart

No m'agradaM'agrada Valora l'article!
Loading...

Assessoria Vilardell

Sobre l’autor

Som l'Equip que treballa tots els continguts d'Hola Lleida. Som el Diari Digital de les Comarques de Ponent. La millor forma d'informar-te de tota l'actualitat de la capital i les comarques lleidatanes.