S’aixeca el confinament a la població de Les per l’incendi d’un camió que transporta gas natural

0

Protecció Civil de la Generalitat manté l’alerta del Pla especial d’emergències per accidents en el transport de mercaderies perilloses per carretera i ferrocarril a Catalunya TRANSCAT activada per l’incendi d’un camió cisterna que transporta gas natural liquat GNL i que estava aturat a l’aparcament proper a la N-230 al terme municipal de Les a la Val d’Aran.

Els Pompiers d’Aran han treballat amb dues dotacions en l’incendi que s’ha iniciat a les vàlvules del camió i ha afectat la part exterior de sota de la cabina i també de la meitat de la cisterna. Com que la cisterna s’ha escalfat molt han alliberat gas per baixar-ne la sobrepressió a través d’una vàlvula de seguretat. Els Bombers de la Generalitat han desplaçat dues dotacions per dur a terme les tasques d’extinció de l’incendi.

L’Ajuntament de Les des d’un primer moment ha estat en contacte amb Protecció Civil de la Generalitat per coordinar les mesures de protecció de la població. El Centre de Coordinació Operativa de Catalunya CECAT de Protecció Civil de la Generalitat ha activat la sirena d’avís de risc químic de Les poc abans a les 09.42 h del matí a petició del consistori. L’Ajuntament ha evacuat el col·legi del municipi proper a l’incendi i ha confinat l’alumnat i el personal docent a l’Ajuntament. El municipi ha quedat confinat fins a les 10.51 hores, quan el CECAT ha activat les sirenes de fi de risc químic per avisar que no hi havia perill per a la població d’acord amb l’Ajuntament.

Protecció Civil de la Generalitat manté encara l’alerta del pla TRANSCAT perquè a hores d’ara s’està pendent de resoldre si es transvasa el producte de matèries perilloses que transporta el camió (GNL) i comprobar l’estabilitat de la cisterna.

No consten ferits a conseqüència de l’accident. Al lloc s’hi han desplaçat també efectius de Mossos d’Esquadra.

Quant a l’afectació viària, segons el Servei Català de Trànsit, la N-230 en el punt quilomètric 181 a l’altura de Les ha estat tallada en ambdós sentits de la marxa des de les 9.30h. A hores d’ara encara es troba tallada.

@bomberscat

No m'agradaM'agrada Valora l'article!
Loading...

Assessoria Vilardell

Sobre l’autor

Som l'Equip que treballa tots els continguts d'Hola Lleida. Som el Diari Digital de les Comarques de Ponent. La millor forma d'informar-te de tota l'actualitat de la capital i les comarques lleidatanes.