Un total de 125 alumnes de batxillerat participen a la I Jornada de Llengua i Literatura Catalanes a Lleida

0
Un total de 125 alumnes de batxillerat de set centres educatius de Lleida han participat avui, a la Universitat de Lleida (UdL), a la I Jornada de Literatura Catalanes per a Batxillerat que s’ha dut a terme a Lleida. L’acte ha comptat amb la participació director dels Serveis Territorials d’Ensenyament a Lleida, Miquel Àngel Cullerés, del subdirector general d’Ordenació Curricular del Departament d’Ensenyament, Aleix Gabarró, i de la vicerectora d’Estudiants de la Universitat de Lleida, Neus Vila.

Jornada a la UdL

La jornada té com a objectiu apropar els alumnes de batxillerat al grau de Filologia Catalana. Per això, s’organitzen activitats poètiques i literàries, atès que suposen un punt de contacte entre estudiants, professionals i autors de la història de la literatura catalana. En aquesta primera edició a Lleida, hi han participat alumnes dels set següents instituts: Joan Solà de Torrefarrera, Sant Jaume-Les Heures de Lleida, Manuel de Pedrolo de Tàrrega, Caparrella de Lleida, Col·legi Claver de Raimat, Manuel de Montsuar de Lleida, Màrius Torres de Lleida.

La conferència inaugural ha anat a càrrec de l’escriptor Màrius Serra, sota el títol “Filo Filologia”. Posteriorment, s’han celebrat diferent tallers literaris: “Tastet de sintaxi: descobrir i experimentar amb l’arquitectura de les llengües”, a càrrec d’Ares Llop; “La poesia visual i tipogràfica”, a càrrec dels estudiants de 2n del grau de Filologia Catalana i Estudis Occitans; “Literatura i cançó: juguem amb fragments literaris i musicals”, per Isarn Pardes i Joel Presseguer; “Taller d’escriptura de cançons d’èxit”, per Miquel Veny; i “Taller per aprendre a interpretar en un recital de poemes”, a càrrec d’Amat Baró. La degana de la Facultat de Lletres, Carme Figuerola, ha estat l’encarregada de dur a terme la cloenda de la jornada.
No m'agradaM'agrada Valora l'article!
Loading...

Assessoria Vilardell

Sobre l’autor

Som l'Equip que treballa tots els continguts d'Hola Lleida. Som el Diari Digital de les Comarques de Ponent. La millor forma d'informar-te de tota l'actualitat de la capital i les comarques lleidatanes.