Una vintena de donants de Lleida han pogut conèixer dos projectes finançats per La Marató de TV3

0

Una vintena de donants de La Marató de TV3 de la demarcació de Lleida han visitat avui, dimarts 21 de juny, l’Institut de Recerca Biomèdica de Lleida Fundació Dr. Pifarré (IRBLleida), en el marc del programa Visita la recerca de La Marató. Gràcies a aquesta visita, organitzada amb motiu del 25è aniversari de la Fundació La Marató, els visitants han pogut conèixer dos projectes finançats per la Marató de TV3, un sobre el melanoma i l’altre sobre la relació de l’apnea del son i l’evolució de l’Alzheimer.

Foto IRB

Foto IRB

En el primer cas es tracta del projecte liderat per Rosa M. Martí, de l’Hospital Universitari Arnau de Vilanova de Lleida, professora de la Universitat de Lleida i investigadora de l’IRBLleida, anomenat “Implementation of personalize medicine in cutaneous melanoma based on genomic susceptibility and tumor signatures: identification of new targets for melanoma treatment” i, en el segon, del projecte de Gerard Piñol, de l’Hospital Universitari Santa Maria de Lleida i investigador de l’IRBLleida, anomenat “Impact of obstructive sleep apnea in the evolution of Alzheimer disease. Role of Hypoxia and sleep fragmentation”.

La visita ha començat amb una presentació del programa i una explicació sobre l’IRBLleida. Posteriorment, els participants s’han dividit en dos grups més petits per conèixer les característiques de cada projecte. Cal destacar que el grup estava integrat per membres de l’Associació de Veïns Sant Jaume de l’avinguda Catalunya de Bellpuig i de l’Associació de Dones Les Set Valls de Cervià de les Garrigues. L’IRBLleida té actualment set projectes en actiu finançats per la Marató de TV3 en les seves edicions de malalties del cor (2014), malalties neurodegeneratives (2013) i càncer (2012).

No m'agradaM'agrada Valora l'article!
Loading...

Assessoria Vilardell

Sobre l’autor

Avatar

Som l'Equip que treballa tots els continguts d'Hola Lleida. Som el Diari Digital de les Comarques de Ponent. La millor forma d'informar-te de tota l'actualitat de la capital i les comarques lleidatanes.