Unió de Pagesos presenta denúncia contra Dia per presumpta venda a pèrdues de préssec i nectarina a Lleida

0

Unió de Pagesos ha presentat avui escrit de denúncia davant el Servei d’Ordenació de la Distribució Comercial contra l’empresa Dia perquè investigui si vulnera la Llei d’ordenació del comerç minorista la venda al detall, en un establiment seu a Lleida, de préssecs i nectarines a 0,70 euros el quilo. Segons dades del Ministeri d’Economia, el preu mínim de venda al públic d’aquests productes a la demarcació de Barcelona -de referència a Catalunya- del 8 al 14 de maig ha estat de 2,80 euros el quilo. El mateix ministeri recull que el preu de préssecs i nectarines durant la mateixa setmana oscil·la entre els 2,01 i 3,57 euros el quilo en la Informació de preus de cessió majorista de productes alimentaris peribles.

El sindicat remarca també que l’empresa Dia podria estar vulnerant la Llei de la cadena alimentària, la qual l’obliga a l’existència de contracte amb els proveïdors, on cal que consti el preu, cosa que aclariria si aquests preus extraordinàriament baixos són efectivament una venda a pèrdues. El sindicat demana que en cas que Dia no disposi de contractes amb els proveïdors l’organisme depenent de la Direcció de Comerç informi al Departament d’Agricultura perquè aquest porti el cas a l’Agència d’Informació i Control Alimentaris.

Foto Unió de Pagesos

No m'agradaM'agrada Valora l'article!
Loading...

Assessoria Vilardell

Sobre l’autor

Som l'Equip que treballa tots els continguts d'Hola Lleida. Som el Diari Digital de les Comarques de Ponent. La millor forma d'informar-te de tota l'actualitat de la capital i les comarques lleidatanes.