Vicky Peña encapçala una versió de ‘La visita de la vella dama’ amb actors i titelles

0

L’actriu Vicky Peña està al capdavant del repartiment de ‘La visita de la vella dama’, l’actualització de la tragicomèdia clàssica de Friedrich Dürrenmatt, que es veurà el dissabte 17 de febrer a les 20.30 hores a la Sala 1 del Teatre de l’Escorxador de Lleida. Aquesta versió, realitzada amb una combinació d’actors i titelles, està produïda per la companyia Farrés Brothers, especialitzada en el teatre de titelles. L’obra es va estrenar al passat festival Temporada Alta de Girona i arriba a Lleida procedent del Teatre Lliure de Barcelona. L’espectacle ha exhaurit les entrades de totes les funcions que ja s’han representat. 

‘La visita de la vella dama’ és una tragicomèdia en tres actes que explica la història de Clara, una multimilionària que torna al seu poble natal per enfrontar-se al passat. Durant els 45 anys que ha estat fóra, la CEscorxlara s’ha enriquit, mentre els habitants de Güllen, el seu poble, han passat a estar a la misèria. En una trama centrada en la venjança i els diners, tots els personatges estan caracteritzats com a titelles, excepte ‘la vella dama’ (interpretada per Vicky Peña) i el seu antic amor Alfred III, encarnat per Xavier Capdet. Els titelles són l’al·legoria del món destrossat, sense principis ni humanitat del qual parla Dürrenmatt a la seva obra.

A ‘La visita de la vella dama’, el paper principal l’interpreta Vicky Peña, actriu que ha treballat a més de 30 espectacles amb directors com Mario Gas, Lluís Pasqual, José Carlos Plaza o Juan José Afonso, entre d’altres. Al cinema, ha col·laborat amb pel·lícules de David Trueba, Ventura Pons, Montxo Armendáriz, Gerardo Herrero, Mario Camus, Pilar Miró o Vicente Aranda. A la televisió, també ha participat en sèries i ‘telemovies’. Peña ha guanyat nombrosos premis, com el Max de teatre, Premis de la Crítica, Butaca, Margarida Xirgu, María Guerrero, el Premio Actúa de l’Aisge i la Creu de Sant Jordi.

L’obra està produïda per la companyia Farrés Brothers. Creada el 2002, està especialitzada en treballar amb gestos, paraules i ninots. Formada per Jordi Farrés, Pep Farrés i Jordi Palet, la seva proposta es basa en un teatre per a tots els públics. Durant 15 anys, han presentat nou espectacles que han voltat per Catalunya i per l’Estat espanyol. Després de l’espectacle ‘Equilibristes’, estrenat el 2011, ‘La visita de la vella dama’ és la seva segona obra per a adults. Han rebut diversos premis com el Fetén, el premi del públic a la Fira de Titelles de Lleida, els Butaca i els Xarxa.

No m'agradaM'agrada Valora l'article!
Loading...

Assessoria Vilardell

Sobre l’autor

Som l'Equip que treballa tots els continguts d'Hola Lleida. Som el Diari Digital de les Comarques de Ponent. La millor forma d'informar-te de tota l'actualitat de la capital i les comarques lleidatanes.