“1 de març, Dia per la Discriminació Zero” de Montserrat Fornells

0

El 2013 l’Assemblea General de les Nacions Unides, va proclamar el dia 1 de març com el Dia per la Discriminació Zero, destacant el dret que tots tenim a no patir cap tipus de discriminació.

Des de les Nacions Unides (ONU) es promou activament aquesta diada organitzant, a diferents llocs del món, diverses activitat per celebrar i promoure el dret que tothom té a viure una vida plena amb dignitat i respecte, sense cap tipus de discriminació, sense importar l’edat, el gènere, la sexualitat, la nacionalitat, l’origen ètnic, el color de la pell, la professió, el nivell educatiu o cultural, les seves creences religioses, el seu estat de Salut (incloent el VIH),….

És evident que al llarg dels anys s’han fet molts avanços en diferents àmbits per eradicar la discriminació, no obstant, encara queda molta feina a fer en molts racons del món i també en el nostre país. Un dels àmbits on encara hi ha molta feina a fer és en les discriminacions que pateixen els afectats pel VIH. Per aquest motiu, des d’ONUSIDA, es centra molts esforços en el Dia per la Discriminació Zero; per crear consciència i visibilitat sobre les diferents discriminacions que envolten el virus del VIH.

Molts afectats del VIH no ho comenten en el seu entorn perquè tenen por a ser discriminades, tant en l’àmbit laboral (por a ser acomiadades) com en les relacions personals (por a ser rebutjades). Queda encara molta feina a fer per normalitzar la vida d’aquestes persones i el seu entorn.

Per això és important i necessari celebrar i dedicar dies com l’1 de març, per tal de fer reflexionar i posar sobre la taula aquestes problemes de discriminació, per diferents motius, que moltes persones es veuen afectades en el seu dia a dia. Hem de treballar, des de les institucions i la població, per unir esforços i conscienciar a tothom que cal aconseguir la zero discriminació a la nostra societat. Que tothom puguem conviure amb total normalitat, sense prejudicis, vinguem d’on vinguem, parlem el que parlem i siguem com siguem.

Hauríem d’aconseguir que dies com l’1 de març no s’hagin de celebrar, perquè no hi hagués cap mena de discriminació enlloc. Respecte, Tolerància i Zero Discriminació. Fem-ho possible!

Montserrat Fornells i Solé
Diputada d’ERC al Parlament de Catalunya i alcaldessa de Vilanova de l’Aguda

No m'agradaM'agrada Valora l'article!
Loading...

Assessoria Vilardell

Sobre l’autor

Opinió

La secció d'Hola Lleida on trobareu l'opinió de les personalitats, organitzacions i entitats més importants de Ponent.