350 alumnes de l’institut Guindàvols es comprometen amb la sostenibilitat i la cura del medi ambient

0

L’Institut Guindàvols s’ha compromès amb la sostenibilitat i la cura del medi ambient amb la instal·lació d’un Hort Vertical situat al pati en què han participat 350 alumnes d’ESO i de cicles formatius, així com els professors del centre. El tinent d’alcalde i regidor de l’Hàbitat Urbà i Rural i la Sostenibilitat, Fèlix Larrosa, acompanyat del coordinador del projecte de l’Hort Vertical i director del centre, Josep Maria Perelló, han visitat aquest dimarts l’actuació, que s’emmarca dins del programa educatiu Agenda 21 escolar que impulsa la Paeria des del 2005 per implantar valors als alumnes dels centres escolars de Lleida.

Larrosa ha explicat que “l’Institut Guindàvols mostra el seu lideratge com a centre formatiu al voltant d’aquest programa amb el compromís d’instal·lar 85 metres lineals de jardí vertical i contribuir així a evitar l’acceleració del canvi climàtic i el sobreescalfament de la ciutat i, alhora, que el centre estigui més protegit de la calor”. Així mateix el tinent d’alcalde ha valorat positivament que els alumnes sàpiguen com han d’actuar per garantir la sostenibilitat del medi ambient.

L’actuació a l’institut Guindàvols ha consistit en la construcció d’una jardinera de 15 metres formada per palets, en la qual s’hi poden trobar fins a 17 varietats de vegetals entre hortalisses, plantes aromàtiques i ornamentals. D’aquesta manera, el centre s’implica en l’estimulació de l’educació ambiental als alumnes, i així mateix, al llarg dels propers mesos l’institut seguirà realitzant actuacions al voltant del pati fins arribar a assolir 85 metres de jardí vertical.

El Projecte Agenda 21, que pretén crear conscienciar de la preservació del medi a alumnes d’educació infantil, primària, secundària, batxillerat, cicles formatius i d’educació especial de la ciutat, ha comptat aquest curs escolar (2016-17) amb la participació de 71 centres educatius. Una iniciativa que se suma a la d’altres programes de sostenibilitat i de preservació del medi ambient que impulsa la Paeria a la ciutat, com és la millora de la recollida selectiva de residus porta a porta a través de la implantació de noves illes de contenidors, la plantació d’arbres creant boscos urbans, així com l’aposta per reduir les emissions de CO2 amb l’adquisició de nous autobusos urbans híbrids.

Presentació de l’Hort Vertical a l’Institut Guindàvols

No m'agradaM'agrada Valora l'article!
Loading...

Assessoria Vilardell

Sobre l’autor

Som l'Equip que treballa tots els continguts d'Hola Lleida. Som el Diari Digital de les Comarques de Ponent. La millor forma d'informar-te de tota l'actualitat de la capital i les comarques lleidatanes.