Admès a tràmit el recurs de la Crida-CUP al Contenciós Administratiu contra la pròrroga a Ilnet

0

La Crida-CUP ha informat aquest dimecres que el jutjat del contenciós administratiu de Lleida ha admès a tràmit el recurs que va presentar contra la pròrroga a Ilnet, que extendria la recollida de residus a aquesta empresa fins el 2024. Una acció que el tinent d’alcalde Fèlix Larrosa va titllar de “rebequeria” de la formació. Amb aquesta entrada a tràmit, la Paeria compta amb 20 dies per entregar l’expedient. Amb aquesta pròrroga, la Crida-CUP hi veu “la intenció d’esquivar la nova llei de contractes públics, que restringeix la manera d’adjudicar la gestió dels serveis públics”, segons informa en un comunicat. Per exemple, evita que s’apliqui la nova llei que contempla que els contractes es facin en lots diversificant les adjudicacions, impedint fer un sol contracte per dos serveis diferents. Amb la pròrroga es tancaria el mercat i només es permetria l’entrada a l’empresa que compta amb la capacitat per fer neteja i recollida alhora, com té actualment Ilnet.

La formació, com ve dient des de fa temps, considera que no hi ha cap motiu per a la pròrroga, ni cap raó que justifiqui la seva aprovació per la via d’urgència, tal i com es va fer, i considera que el govern de la Paeria “ha fet servir l’excusa de no disposar de temps suficient per redactar un nou contracte malgrat la data de finalització de la concessió (aquest passat maig) era coneguda des de la darrera pròrroga el 2015”. La formació recorda que el contracte de concessió a Ilnet és el de major valor pressupostari per la Paeria, d’uns 12 milions d’euros.

La proposta de la Crida-CUP és remunicipalitzar per tenir el control democràtic de la gestió de residus, com molts ajuntaments estan tirant endavant, i com de la mateixa manera s’està fent amb l’aigua.

No m'agradaM'agrada Valora l'article!
Loading...

Assessoria Vilardell

Sobre l’autor

Avatar

Som l'Equip que treballa tots els continguts d'Hola Lleida. Som el Diari Digital de les Comarques de Ponent. La millor forma d'informar-te de tota l'actualitat de la capital i les comarques lleidatanes.