Aitona arranja la façana de l’Església de Sant Gaietà

0

L’Ajuntament d’Aitona ha iniciat els treballs d’arranjament de la façana de l’Església de Sant Gaietà, una de les edificacions més emblemàtiques del patrimoni arquitectònic de la vila i de gran valor històric i cultural. Els treballs consisteixen a sanejar, en primer lloc, la façana de pedra i totxo ceràmic, i posteriorment a netejar la mateixa mitjançant la tècnica del sorrejat a pressió. L’actuació es realitza gràcies a un ajut econòmic de l’Institut d’Estudis Ilerdencs (IEI) i està previst que quedi enllestida a mitjans de febrer.

Aquest edifici religiós és de titularitat municipal i està protegit com a Bé Cultural d’Interès Local (BCIL). Segons l’alcaldessa d’Aitona, Rosa Pujol, es tracta d’una actuació “necessària per protegir i revitalitzar el nostre patrimoni. En aquest cas estem parlant d’una de les úniques esglésies no parroquials que existeix, en el context del Baix Segre, amb monumentalitat i harmonia d’estil barroc”.

L’Església de Sant Gaietà està inclosa en la ruta turística guiada pel nucli antic d’Aitona, que organitza Fruiturisme juntament amb altres rutes als camps de presseguers. L’edifici també s’utilitza en ocasions puntuals per a acollir exposicions.

Foto Ajuntament d’Aitona

No m'agradaM'agrada Valora l'article!
Loading...

Assessoria Vilardell

Sobre l’autor

Avatar

Som l'Equip que treballa tots els continguts d'Hola Lleida. Som el Diari Digital de les Comarques de Ponent. La millor forma d'informar-te de tota l'actualitat de la capital i les comarques lleidatanes.