Alcarràs desplega una campanya de prevenció d’agressions sexistes durant la Festa Major d’Estiu

0

L’Ajuntament d’Alcarràs juntament amb les penyes engeguen, per primera vegada, una campanya per prevenir i combatre la violència masclista durant les festes. La campanya té com objectiu sensibilitzar a la ciutadania i oferir espais de suport al mateix recinte de les penyes. Els i les penyistes que formen el Punt Lila han rebut material informatiu, com cartells i un protocol amb informació sobre la manera d’actuar en cas de presenciar o patir una agressió o assetjament, amb els telèfons de la Policia Local, el 112 d’emergències i el 900.900.120 d’atenció gratuïta i confidencial de 24 h contra la violència masclista.

Les penyes oferiran col·laboració en cas que una persona agressora o grup no permeti que una altra o un grup no pugui gaudir de la festa en pau i segura, d’aquesta manera es coordinaran amb la seguretat privada i la policia local. A més a més, els i les professionals del programa SOM.NIT, que estaran presents durant la nit del dissabte, també donaran suport a la campanya i oferiran informació i material per sensibilitzar a les persones sobre els comportaments sexistes en els espais de festa i el paper que hi juga el consum de substàncies.

La campanya llança un missatge clar: Alcarràs no tolera cap actitud o conducta sexista ni qualsevol agressió per motiu de gènere i/o orientació afectivo-sexual. Amb la presencia dels punts lila es fa saber a tothom que les festes majors i les penyes són un espai lliure d’agressions sexistes. L’Ajuntament s’adhereix a la campanya impulsada pel Consell Comarcal ‘El Segrià, lliure d’agressions sexistes’.

Foto Ajuntament d’Alcarràs

No m'agradaM'agrada Valora l'article!
Loading...

Assessoria Vilardell

Sobre l’autor

Avatar

Som l'Equip que treballa tots els continguts d'Hola Lleida. Som el Diari Digital de les Comarques de Ponent. La millor forma d'informar-te de tota l'actualitat de la capital i les comarques lleidatanes.