Almacelles celebra la III Trobada de Salut Comunitària adreçada a professionals de la salut

0

El Museu d’Arquitectura i Urbanisme Josep Mas Dordal d’Almacelles ha acollit la III Trobada de Salut Comunitària de l’ICS a Lleida, per posar en comú, entre els professionals de la salut, projectes de promoció, prevenció i salut comunitària.

Foto Gencat

Una trentena de persones de diversos equips d’atenció primària de l’Institut Català de la Salut, de Gestió de Serveis Sanitaris i de l’Agència de Salut Pública de Catalunya s’han reunit per intercanviar diferents experiències de salut comunitària dutes a terme en els seus centres.

La jornada ha servit per posar de manifest la millora de la qualitat de vida dels usuaris mitjançant la realització d’activitats i projectes comunitaris dels EAP, per aprofundir en els conceptes del treball comunitari a través de les pràctiques i l’ experiència del dia a dia en les consultes d’atenció primària i per propiciar la cohesió de grup.

A la Trobada, s’hi han presentat projectes com: Activa’t de l’EAP Cappont, presentat per Maria Roca; Activitats conjuntes amb centre de dia de l’EAP La Granadella, presentat per Rebeca Rodriguez; Espai de psicoestimulació cognitiva per a persones amb demència, per Laura Sama de l’EAP de Bellpuig; Pla de desenvolupament comunitari de La Mariola, per Teresa Hernández, de l’ASPCAT i Activitats del Dia Mundial de l’Activitat Física, presentat per Núria Huguet de l’EAP d’Almacelles.

També s’hi han presentat els projectes següents: L’experiència d’un programa de ràdio, per Magda Barberà de l’EAP Alfarràs-Almenar; el procés comunitari Els nostres passos, presentat per Neus Arola de l’EAP de Balaguer; Activitats del DMAF (Dia Mundial de l’Activitat Física), de Laura Lanaspa de l’EAP Primer de Maig; Tere Olarte de l’EAP Almacelles ha presentat Activitats en xarxa, i Marta Miret de l’EAP Primer de Maig ha presentant l’experiència “Com podem millorar entre tots i totes la salut del barri?”.

Com a cloenda de la Trobada, Estrella Lalueza, coordinadora d’Activitats Comunitàries de l’ICS a Lleida, ha presentat: Bones pràctiques en salut comunitària. Posteriorment, tots els participants van fer una visita als Cellers Raimat per compartir de manera informal coneixements i experiències.

No m'agradaM'agrada Valora l'article!
Loading...

Assessoria Vilardell

Sobre l’autor

Avatar

Som l'Equip que treballa tots els continguts d'Hola Lleida. Som el Diari Digital de les Comarques de Ponent. La millor forma d'informar-te de tota l'actualitat de la capital i les comarques lleidatanes.