Almacelles celebra la III Trobada de Salut Comunitària adreçada a professionals de la salut

0

El Museu d’Arquitectura i Urbanisme Josep Mas Dordal d’Almacelles ha acollit la III Trobada de Salut Comunitària de l’ICS a Lleida, per posar en comú, entre els professionals de la salut, projectes de promoció, prevenció i salut comunitària.

Foto Gencat

Una trentena de persones de diversos equips d’atenció primària de l’Institut Català de la Salut, de Gestió de Serveis Sanitaris i de l’Agència de Salut Pública de Catalunya s’han reunit per intercanviar diferents experiències de salut comunitària dutes a terme en els seus centres.

La jornada ha servit per posar de manifest la millora de la qualitat de vida dels usuaris mitjançant la realització d’activitats i projectes comunitaris dels EAP, per aprofundir en els conceptes del treball comunitari a través de les pràctiques i l’ experiència del dia a dia en les consultes d’atenció primària i per propiciar la cohesió de grup.

A la Trobada, s’hi han presentat projectes com: Activa’t de l’EAP Cappont, presentat per Maria Roca; Activitats conjuntes amb centre de dia de l’EAP La Granadella, presentat per Rebeca Rodriguez; Espai de psicoestimulació cognitiva per a persones amb demència, per Laura Sama de l’EAP de Bellpuig; Pla de desenvolupament comunitari de La Mariola, per Teresa Hernández, de l’ASPCAT i Activitats del Dia Mundial de l’Activitat Física, presentat per Núria Huguet de l’EAP d’Almacelles.

També s’hi han presentat els projectes següents: L’experiència d’un programa de ràdio, per Magda Barberà de l’EAP Alfarràs-Almenar; el procés comunitari Els nostres passos, presentat per Neus Arola de l’EAP de Balaguer; Activitats del DMAF (Dia Mundial de l’Activitat Física), de Laura Lanaspa de l’EAP Primer de Maig; Tere Olarte de l’EAP Almacelles ha presentat Activitats en xarxa, i Marta Miret de l’EAP Primer de Maig ha presentant l’experiència “Com podem millorar entre tots i totes la salut del barri?”.

Com a cloenda de la Trobada, Estrella Lalueza, coordinadora d’Activitats Comunitàries de l’ICS a Lleida, ha presentat: Bones pràctiques en salut comunitària. Posteriorment, tots els participants van fer una visita als Cellers Raimat per compartir de manera informal coneixements i experiències.

No m'agradaM'agrada Valora l'article!
Loading...

Assessoria Vilardell

Sobre l’autor

Som l'Equip que treballa tots els continguts d'Hola Lleida. Som el Diari Digital de les Comarques de Ponent. La millor forma d'informar-te de tota l'actualitat de la capital i les comarques lleidatanes.