Almenar vol consolidar-se com a municipi sostenible

0

L’Ajuntament d’Almenar s’ha plantejat com a fita consolidar-se com en la propera dècada com un dels municipis més sostenibles de la demarcació. En col·laboració amb la companyia municipal Electricitat d’Almenar (EDA), l’Ajuntament impulsa un paquet de 9 grans mesures destinades a millorar la sostenibilitat i preservar el medi ambient en el municipi, amb l’objectiu de reduir en més del 40% les emissions de CO2 fins a l’any 2030. El consistori segrianenc va adquirir aquest darrer compromís l’any 2016 en adherir-se al Pacte dels Alcaldes pel Clima i l’Energia i ja s’ha redactat un Pla d’Acció per a la Sostenibilitat Energètica i el Clima, que es va començar a aplicar a principis d’aquest 2018.

Foto Ajuntament Almenar

Aquestes primeres mesures mediambientals inclouen la venda d’electricitat de fonts 100% renovables per part de la companyia comercialitzadora d’electricitat municipal EDA a tots els abonats (incloent els edificis municipals) abans de finalitzar aquest any 2018, l’adquisició d’un vehicle elèctric per a la brigada municipal o la instal·lació d’un punt de recàrrega elèctric municipal per a vehicles elèctrics gratuït per als abonats de la comercialitzadora EDA.

Igualment, es preveu la recollida selectiva Porta a Porta i la conscienciació ambiental dels ciutadans –es pretén assolir un percentatge de recollida del 70%–, un paquet de mesures d’incentivació fiscal per a obres de millora de la sostenibilitat i per optimitzar l’eficiència energètica dels edificis particulars, i la instal·lació de làmpades de LED en tot l’enllumenat de nova construcció i la substitució per LED dels llums ja existents.

També s’adequarà l’abocador municipal per tal de tenir un millor control de runes i altres residus de la construcció i voluminosos, es portarà a terme en una zona el control biològic de plagues a les plantes sense l’ús sistemàtic de productes fitosanitaris (si els resultats són satisfactoris, el pla pilot s’estendrà a al resta d’arbres i jardins municipals) i es programaran jornades de neteja puntuals de l’entorn municipal per mantenir net de brossa i residus el municipi (la iniciativa es va estrenar amb una actuació a la llera de la Noguera Ribagorçana i durant aquest any es faran més actuacions).

Algunes d’aquestes mesures ja s’han dut a terme i altres s’aniran desenvolupant al llarg del que queda d’any. A més, el pla preveu la introducció de més accions, ja siguin directes o formatives, que, a llarg termini, portin a assolir els objectius de reduir en més del 40% les emissions de CO2 per a l’any a 2030 i de complir d’aquesta manera amb el compromís de l’ajuntament de tenir cura i preservar l’entorn mediambiental d’Almenar.

No m'agradaM'agrada Valora l'article!
Loading...

Assessoria Vilardell

Sobre l’autor

Avatar

Som l'Equip que treballa tots els continguts d'Hola Lleida. Som el Diari Digital de les Comarques de Ponent. La millor forma d'informar-te de tota l'actualitat de la capital i les comarques lleidatanes.