Antonio Salazar, l’últim patriarca gitano del Pla de l’aigua

0

“Antonio Salazar, l’últim patriarca gitano del Pla de l’aigua” és el títol de la biografia escrita per l’advocat Joan Argilés i que defineix una figura cabdal per la història de la ciutat de Lleida i pel seu paper de mediador en el col·lectiu gitano, des dels anys 90 amb la integració de les famílies que vivien als campaments gitanos de l’avinguda Josep Tarradellas, passant per la divulgació de la cultura del col·lectiu i ja en una última etapa demostrant el seu compromís amb Catalunya, formant part com a suplent de la llista de Junts pel Sí en les eleccions al Parlament del 2015.

Antonio Salazar ha estat president de l’Associació Cultural Gitana de Lleida i fundador de la Federació d’Associacions Gitanes de Catalunya. L’octubre de l’any passat se li va detectar un càncer que l’ha mantingut ingressat des de llavors. Tenia 79 anys i aquest matí al local del Culte Evangèlic del turó de Gardeny tindrà lloc el seu funeral. No es pot parlar l’últim adéu perquè el llegat que deixa és tan gran, que sempre estarà present.

No m'agradaM'agrada Valora l'article!
Loading...

Assessoria Vilardell

Sobre l’autor

Som l'Equip que treballa tots els continguts d'Hola Lleida. Som el Diari Digital de les Comarques de Ponent. La millor forma d'informar-te de tota l'actualitat de la capital i les comarques lleidatanes.