ASAJA demana mesures per assolir un preu digne per a la fruita

0

En la reunió celebrada aquest matí al Ministeri d’Agricultura per analitzar la campanya 2018 de fruita d’os i fer el seguiment de l’execució del pla de mesures per al sector de la fruita dolça, ASAJA ha expressat la seva preocupació pels baixos preus de la fruita, tot i la baixada en la producció. A més, s’ha posat de manifest la necessitat de revisar la qualitat de la fruita que se serveix als menjadors escolars perquè compleixi amb la qualitat exigida als productors locals.

En la trobada, el president d’ASAJA Lleida, Pere Roqué, ha expressat la preocupació dels agricultors per la marxa dels preus, ja que “tot i que la collita de fruita d’os està sent un 20% inferior a la de l’any passat, els preus no són els que haurien de ser”. “Demanem uns preus dignes perquè els pagesos puguin viure de la seva feina i esperem que ara que es posarà en circulació tot el volum de producció de fruita d’os de Catalunya, els preus vagin millorant”, ha explicat Roqué.

Per altra banda, ASAJA ha demanat al Ministeri que se segueixi potenciant el consum de fruita entre la ciutadania i sobretot entre els infants, tot i que ha expressat la necessitat que es revisi la qualitat de la fruita que se serveix als menjadors escolars perquè compleixi amb els requisits que s’exigeixen als productors locals.

En la trobada organitzada per la Subdirecció General de Fruites i Hortalisses i Vitivinicultura, del Ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació, s’ha presentat a la nova directora general de Produccions i Mercats Agraris, Esperanza Orellana.

No m'agradaM'agrada Valora l'article!
Loading...

Assessoria Vilardell

Sobre l’autor

Avatar

Som l'Equip que treballa tots els continguts d'Hola Lleida. Som el Diari Digital de les Comarques de Ponent. La millor forma d'informar-te de tota l'actualitat de la capital i les comarques lleidatanes.