Balaguer presenta una nova edició de la Festa Harpia 2018

0

Els propers dies 14, 15 i 16 de setembre la ciutat de Balaguer tornarà a reviure el passat amb la celebració de la festa Harpia 2018. Balaguer Medieval arribant ja a la seva VIIa edició. En ella es podrà gaudir d’unmercat medieval al Centre Històric, amb unes 120 parades, distribuïdes entre els diferents carrers que el configuren i un campament medieval ubicat al Parc de la Transsegre, que comptarà amb uns 150 recreacionistes que reviuran la vida i costums de l’Edat Mitjana amb la voluntat d’esdevenir un autèntic llibre d’història on s’hi podrà passejar i participar de les diferents activitats que preparen els diferents grups de recreació.

Foto Ajuntament de Balaguer

El dissabte, dia 15, tindrà lloc la tradicional Mostra d’antics oficis al carrer del Pont organitzada per l’Associació de veïns del Centre Històric de Balaguer amb la intenció d’apropar als visitants els diferents oficis, alguns d’ells ja desapareguts, que han estat presents al llarg de la història.

La temàtica de la festa d’enguany és la mort a l’edat mitjana, un tema molt important en aquella època històrica. Serà el fil conductor que relacionarà diferents accions que aniran succeint al llarg del cap de setmana.

Per aquest motiu, i com a novetats, hi haurà diferents activitats al voltant de la mateixa: el dijous previ a la festa tindrà lloc una conferència a càrrec de les conservadores del Museu de la Noguera, el dissabte al matí tindrà lloc una visita guiada a l’església de Santa Maria i també al cementiri de la ciutatdurant tot el cap de setmana. A la sala d’exposicions de l’Ajuntament de Balaguer s’hi podrà veure una exposició de màquines de tortura. Durant tot el mes de setembre, la Biblioteca Margarida de Montferrat presentarà una exposició de llibres sobre aquesta temàtica per als infants i també de suport al dol per als adults.

L’entrada del comte el dissabte al vespre a la plaça del Mercadal també serà diferent ja que enguany serà el comte Ermengol X, mort en combat, qui acompanyat d’un seguici fúnebre sortirà des del campament medieval. Prèviament i al mateix campament, es prepararà el cadáver com es feia en aquella època i tothom que ho desitgi podrà acompanyar el féretre amb torxes fins arribar a la plaça del Mercadal on l’escriba llegirà el testament.

El divendres dia 14 abans de la visita teatralitzada, que ja és costum cada any amb la Maria Bullfarines i l’ Esperanceta de Casa Gassià, tindrà lloc la presentació d’un brodat del segle XIV que ha estat restaurat recentment pel Museu de la Noguera.

Seguint amb les novetats d’enguany també augmenten les activitats infantils que tindran lloc en l’espai temàtic de la plaça dels comtes d’Urgell, davant mateix del museu. Cal destacar els contacontes i els espectacles d’animació infantil conduïts per dos grans companyies, Sac Espectacles i els Joglars de la Bota, dos tallers educatius un organitzat per la colla gegantera i grallera de la ciutat anomenat Fem el nostre cavallet, i un altre de percussió a càrrec del grup balaguerí Bandelpal. Hi haurà també més cercaviles itinerants pels diferents carrers del Centre Històric, unes d’animació i musicals i algunes més acord amb la temàtica d’enguany que representaran la processó de la Santa Mort. Finalment, dissabte per la nit es convertirà en zona de concerts amb l’actuació dels Joglars de la Bota amb un concert de música celta i desprès l’actuació dels Cronistes, un grup de música Folk rock.

No m'agradaM'agrada Valora l'article!
Loading...

Assessoria Vilardell

Sobre l’autor

Som l'Equip que treballa tots els continguts d'Hola Lleida. Som el Diari Digital de les Comarques de Ponent. La millor forma d'informar-te de tota l'actualitat de la capital i les comarques lleidatanes.