Bicicletes i vianants

0

Amb un creixement a Lleida de més del 150% durant els darrers anys, ningú dubta que les bicicletes han arribat per quedar-se als nostres carrers. Els beneficis són molts. Entre ells, el fet de ser un mitjà de transport sostenible, i que alhora ens ajuda a portar un tipus de vida més saludable. Però tot i això, és ben cert que tant la seva relació amb els vehicles de motor, com amb els vianants que van a peu no sempre és bona.

La prova la tenim amb la notícia que donàvem ahir. Un ciclista, del qual la Guàrdia Urbana va afirmar que presentava símptomes evidents de trobar-se sota l’efecte de begudes alcohòliques, va atropellar un home de 59 anys a Balmes. Aquest només és un exemple dels molts que podríem trobar. També podríem explicar una gran quantitat de cotxes que no respecten les bicicletes, i on aquestes, sovint, se’n porten la pitjor part. Què es pot fer contra tot això? Necessitem més lleis? Més civisme? Més pedagogia? Més infraestructures com carrils bicis? Segurament que una mica de tot plegat. Però sens dubte, seria prou important que com a societat, valoréssim el fet d’iniciar un debat important per aconseguir un consens en un tema que preocupa a molta gent. En menys d’un any hi ha eleccions municipals, potser seria un gran moment per fer-ho.

No m'agradaM'agrada Valora l'article!
Loading...

Assessoria Vilardell

Sobre l’autor

Som l'Equip que treballa tots els continguts d'Hola Lleida. Som el Diari Digital de les Comarques de Ponent. La millor forma d'informar-te de tota l'actualitat de la capital i les comarques lleidatanes.