Bluescape Room, el joc que està arrasant a Lleida

0

En Javi i en Carlos van néixer el mateix dia, i des de petits han estat grans amics. El dia del seu aniversari, van jugar a una “Escape Room”, i els hi va agradar tant, que van voler muntar la seva pròpia. I quan les coses es fan amb passió, els resultats són magnífics. Han començat arreglant el local on la mare del Javi tenia una botiga de tot a cent als Magraners, i des d’allí estan escalant posicions sense parar. Són ja els més valorats a les comarques de Lleida, i els vuitens de Catalunya. “Estem pensant nous jocs, i expandir-nos per altres ciutats” afirmen, i no és per a menys. Escoltant-los parlar t’adones de seguida que tenen una brúixola dins seu que els hi indica la millor direcció per fer gaudir de valent a la gent que arriba al seu local. Tothom que surt, independentment de la seva edat, diu el mateix: una experiència més que recomanable.

Entrevistador (E) : Ens explicaríeu què és un Scape Room (SR)?
Javi (J): Una SR és un joc en el qual participen de dos a cinc persones que entren en una sala que està tancada. En aquesta hi ha una història tematitzada al darrere,i han d’anar resolent una sèrie d’enigmes, problemes de lògica, habilitats, relacionar objectes, trobar contrasenyes per anar avançant la història i un llarg etcètera que acaba amb la resolució d’un objectiu abans que acabi un temps concret. Tot Això cal fer-ho treballant en equip. No és una competició entre tots els que entren, sinó que tothom ha d’anar a una.

E: Què us va portar a muntar Bluescape Room (BS)?
Carles (C): Fa any i mig vam jugar per primera vegada a una SR. Era un regal pel nostre aniversari i ens agradava molt. Arran d’això vam començar a jugar-ne més. Fins que vam dir: “Muntem un aquí a Lleida!” Perquè ens la idea ens encantava.
J: De fet, vam aprofitar la botiga de la meva mare. Això (el local) abans era un  tot a cent que va estar obert durant 15 o 20 anys. Fa dos o tres anys va tancar. Aquí no hi havia parets ni res, era una sola estada, i vam aprofitar-ho. Pensa que és un negoci que funcioni perquè la gent ho vegi en passar pel carrer i entri a jugar. Tot va per reserva prèvia. A part volíem muntar alguna cosa nostra, perquè la majoria són franquícies que pots jugar a moltes altres ciutats. I de moment, està funcionant molt bé, perquè la gent està molt contenta. Fa sis mesos que estem oberts, i a Tripadvisor la gent ens ha situat en el primer lloc de Lleida i en el vuit de Catalunya.

E: Com viu la gent l’experiència de participar en la vostra sala?
C: Molta gent quan arriba, va una mica escèptica. I en entrar, es queden aturats i diuen “ostres ja hem començat! I en un minut ja estan submergits en la dinàmica i comencen a buscar objectes i a treballar en equip. Bé, hi ha grups de tot (riuen). A mesura que avança la història va “in cresccendo” la tensió i l’adrenalina. S’ajunta tot, i clar hi ha un compte enrere que a mesura que baixa, la pressió augmenta i cada vegada van passant més coses. La sensació de quan ho fas per primera vegada és única, perquè ja no tornes a tenir-la més.
J: Molta gent se sorprèn quan ha de deixar els aparells electrònics a fora. Però quan són dins, se n’obliden completament per la intensitat del joc. De fet, surten i ens diuen que l’hora els ha passat volant! (Riuen)

E: Entren escèptics i surten molt sorpresos?
J: Sí! Surten molt sorpresos, afirmant que no s’ho esperaven. Els hi canvia la cara en positiu. Alguns fins i tot t’abracen. Em vaig trobar un grup on hi havia una dona que va arribar perquè l’havien portat poc convençuda, i després estava matisadíssima. En el fons no és més que un paral·lelisme de la vida rea. Veus realment com és la gent al cent per cent. Hi ha persones que han passat 10 segons i ja estan pessimistes, altres on surt el que és líder o el que organitza, fins i tot aquell que va més al seu aire. En definitiva surt la personalitat de cadascú. També vénen empreses a jugar i veus si l’empresa funciona bé o malament en funció de com juguin. És una teràpia grupal genial. Fins i tot pot servir per enriquir processos de selecció de personal.

E: Us agradaria expandir-vos per altres ciutats amb la vostra marca i ampliar els jocs?
J: Sí, ja tenim el segon joc pensat. Però ens falta temps per a crear. L’únic problema que ens podem trobar és que vagin obrint molts de mala qualitat, i la gent els avorreixi perquè l’experiència no ha estat bona. Si en proves un de bo, tornaràs a provar un altre,

E: Què cal fer per venir?
C: Entrar a la nostra web, és molt senzill. En l’apartat de reserves trobaran un calendari i veuran marcades les hores disponibles de dilluns a diumenge.
J: Cada dia de l’any
C: Cada dia de l’any i amb sis passades entre setmana i set els caps de setmana. Funcionem a partir de reserva però excuses de temps no tindràs.

 

No m'agradaM'agrada Valora l'article!
Loading...

Assessoria Vilardell

Sobre l’autor

Avatar

Som l'Equip que treballa tots els continguts d'Hola Lleida. Som el Diari Digital de les Comarques de Ponent. La millor forma d'informar-te de tota l'actualitat de la capital i les comarques lleidatanes.