Blueindic, la passió i encert de dos emprenedors lleidatans que pretén revolucionar el mercat

0

David Vara i Sergio Luaces, tots dos nascuts a la capital de Ponent l’any 1986, són els creadors de Blueindic, una aplicació de gestió empresarial per autònoms que facilita profundament el dia a dia dels autònoms i pimes. Tots dos, amb una passió enorme i una gran capacitat per explicar els seus somnis i anhels, han guanyat premis, tenen el reconeixement de molts clients i d’ací a poc temps aniran a Silicon Valley, la meca de l’emprenedoria. El segell de Lleida en estat pur amb projecció mundial. Dos joves emprenedors de casa nostra que sens dubte pretén revolucionar amb la seva proposta empresarial aquest nínxol de mercat tal com l’hem conegut fins ara. Avui parlem amb ells en profunditat del seu programa Blueindic.  

Foto HL

Entrevistador (E): Què us va portar a iniciar aquest projecte?

David Vara (DV): Nosaltres ens coneixem d’ençà que tenim cinc anys, als Maristes. Cadascú ha estudiat estudis totalment diferents. En Sergio enginyeria informàtica, i jo empresarials i ADE, i un màster a Barcelona. Allí vaig estar treballant a diferents multinacionals. Quan vaig tornar a Lleida, en Sergio estava en un projecte, sabia que era programador web, i tenia la idea de muntar una eina de gestió per autònoms i pimes, per tal de facilitar-los les seves tasques habituals i professionalitzar la gestió de l’autònom. Li vaig presentar un petit esbós amb Excel i ell em va acabar de llençar a l’aventura, valorant que era una bona eina portada al món del núvol.

Sergio Luaces (SL): Sí, quan em va presentar el projecte, la veritat és que em va agradar. A més sempre he tingut aquesta inquietud de fer alguna cosa pel meu compte i treballar per a mi. Al final aquesta és una de les motivacions, el fet de poder treballar per un mateix, i veure com una cosa que has creat tu, funciona.
DV: De fet, vam fer un estudi de mercat, i ens vam adonar que feia falta una eina emmarcada en la nova tecnologia del Cloud o del núvol, que també ajudés als autònoms. Perquè també hi ha molta gent que es troba que hi ha molta infraestructura per empreses grans, però hi ha molt autònoms que encara treballen amb excels, amb Word o amb programes molt rudimentaris. Per això volíem fer una eina molt visual, pràctica i econòmica perquè el petit autònom també pogués anar al núvol.

Foto HL

E: I d’aquí ve tot el tema de Silicon Valley, voleu explicar-ho una mica?

DV: Sí, durant tres anys hem estat compaginant les nostres respectives feines amb el projecte, i l’octubre de 2016, vam veure que ja estava tot correctament programat com per llançar-ho al mercat. Llavors vam decidir constituir una empresa, i començar. Vam deixar les feines i ens vam centrar a promocionar aquest projecte. La casualitat va ser que al febrer d’aquest any, començava el Yuzz Santander, un programa d’acceleració per a emprenedors, i ens vam apuntar.

SL: Sí, ens vam inscriure. És un programa per emprenedors que estan ideant un nou negoci, i vam veure una bona oportunitat, perquè al final ens interessa molt fer networking. A més el programa estava molt ben preparat, perquè hi havia molt mentoratge, molt professional que t’explicava experiències i t’ensenyaven molt bé. Ens vam voler nodrir de tot aquest món, i com ens van acceptar, vam aprofitar-ho.

Foto HL

DV: Durant sis mesos vam haver de fer treballs, presentacions participar amb els altres catorze emprenedors. Al final, durant el mes de juliol, es va fer una presentació dels nostres projectes davant un jurat extern amb representants de la UdL i de la Paeria. I vam sortir guardonats i com a guanyadors del premi Yuzz. Això repercuteix en el fet que ara optem, el pròxim 25 d’octubre, al premi econòmic nacional a escala estatal, amb la possibilitat de viatjar a Silicon Valley, a San Francisco, durant una setmana, que és la meca de l’emprenedoria. Allí podrem conèixer insitu Google, Facebook Airbnb, Uber, visitar la Universitat d’Stanford, conèixer emprenedors espanyols que estan allí. També ens presentaran inversors d’allí que ens donaran feedbacks sobre els nostres projectes. Pensa que està tot molt planificat, participem 55 persones de tota Espanya. És una oportunitat única de tenir un impacte allí i també volem aprofitar-lo per conèixer empreses de tot arreu. Quan veuen el segell de guanyadors del Yuzz, sempre dones una garantia i confiança que el projecte pot tirar endavant.

SL: És una carta de presentació que d’ençà que vam guanyar el premi ens ha anat molt bé la veritat. Hi ha gent que ens ha contactat precisament per això. I la possibilitat de poder optar a majors premis, fa que el pugui seguir creixent el nostre nom. 

DV: I alhora és un reconeixement per nosaltres. Quan fa molt temps que treballes en el projecte, que et donin un premi t’impulsa la motivació, que estàs tirant endavant i que és un projecte que té molt recorregut.

E: Expliqueu-me què és Blueindic i que ens aporta als autònoms

DV: Blueindic permet realitzar les següents funcions: registre de contactes (volem ser també un CRN), realització i emissió d’albarans, pressupostos i factures de venda, registrar les despeses i compres al voltant del negoci. I tot això es trasllada directament a la presentació d’impostos perquè sigui molt fàcil a un autònom trimestralment poder-los presentar. A més el valor afegit que té Blueindic és que per tota l’aplicació generem gràfics, indicadors i alertes visuals que transmeten informació a l’autònom perquè així puguin conèixer concretament com està el seu negoci i poder prendre decisions encertades. Actualment ja tenim els primers clients, en els quals estem rebent un feedback positiu que els està portant certes avantatges en els seus negocis.

E: Si us trobéssiu amb un d’aquests autònoms que encara van amb excels o words, i que encara no està convençut de treballar al núvol, que li diríeu per convèncer-lo d’utilitzar Blueindic?

SL: Sobretot fer-li perdre aquesta por. Molta gent pot tenir la por que estar a internet pot ser vulnerable. Cal convèncer-lo que tot és molt segur i està tot molt encriptat, hi ha còpies de seguretat constants. La informació no la perdrà. I al final és una facilitat que li estem oferint. Altres programes semblants, t’obliga a tenir el software a un ordinador, i en canvi, amb Bluindic, un dels avantatges que pots tenir és que ho pots fer servir des de qualsevol lloc. Pots fer una factura des de qualsevol suport!

DV: El fet de treballar amb núvol, o una aplicació online, és que a part de la interactivitat que permet el núvol, et serveix perquè totes aquelles tasques diàries que un autònom fa amb l’Excel o un Word, editant cel·les i columnes, nosaltres ja ho tenim perfectament preparat perquè sigui molt pràctic i ràpid qualsevol gestió que hagis de fer, com factures, pressupostos, etc. Al final el que hem volgut és especialitzar i professionalitzar la figura de l’autònom.

E: Si us preguntés una cosa bona i una cosa dolenta de ser emprenedor, què em diríeu?

SL: Hi ha moltes coses bones, i òbviament també alguna de dolenta. De bones sobretot la motivació i la il·lusió per crear quelcom propi i que funciona. Aixecar-te dia a dia motivat per treballar. Negatives, doncs que els inicis són costos i durs, i aconseguir els primers clients és complicat. Però és una mica aquesta lluita, i la motivació et fa continuar aquest camí.

DV: Més o menys el mateix que en Sergio, aquesta motivació és essencial per tirar endavant un projecte, i arribar a un bon final. I el negatiu el mateix, la inestabilitat inicial que hi ha dies d’alts i baixos, i que encara al país ens fan falta més ajudes als emprenedors.

E: Com us agradaria veure el vostre projecte a la llarga?

DV: Voldríem que els autònoms o petites empreses reconeguessin Blueindic com una eina de gestió que els hi ajuda, que els hi facilita i millora les gestions dels seus negocis. Això és el que a nosaltres ens agradaria. I això vol dir que el projecte ha anat bé i que hem creat un bon equip humà.

SL: Sí, sobretot és això, que el que hem creat ho està fent servir gent perquè realment els hi resulta útil.

 

No m'agradaM'agrada (+2, 2 vots)
Loading...

Assessoria Vilardell

Sobre l’autor

Avatar

Som l'Equip que treballa tots els continguts d'Hola Lleida. Som el Diari Digital de les Comarques de Ponent. La millor forma d'informar-te de tota l'actualitat de la capital i les comarques lleidatanes.