Castell del Remei organitza la primera trobada de viquipedistes entorn el vi

0

Amb el nom de Wiki Loves Wine, el Castell del Remei acollirà el dissabte 17 de setembre la primera viquimarató que se celebra sobre aquesta temàtica i la primera que té com a escenari un celler.

A l’entorn de la taula del Saló Victòria, menjador d’hivern de l’edifici del Castell de Remei, s’aplegaran els viquipedistes participants en aquesta marató d’edicions -tant de textos com d’imatges- servint-se de la bibliografia facilitada pel celler i les biblioteques de Balaguer i de Mollerussa.

La jornada, coordinada tècnicament per Esther Solé Martí, membre d’Amical Wikimedia, ha volgut celebrar-se a l’època de verema per interès dels inscrits en millorar els continguts disponibles a la Viquipèdia relacionats amb el vi en articles de l’enciclopèdia virtual (rutes enoturístiques, denominacions d’origens, verema, conceptes enològics…).

El programa de la jornada inclourà una visita al celler i a la finca per captar imatges i ser carregades a Wikimedia Commons (un repositori de continguts multimèdia amb llicència lliure) i reutilitzar-les per il·lustrar articles de la Viquipèdia, així com un tast de vins per tal de dotar de més informació els redactors.

A més, es planteja treballar la incorporació de definicions i vocabulari del sector al Viccionari (un projecte germà de la Viquipèdia que pren la forma d’un diccionari multilingüe i lliure) i frases fetes a Viquidites (un altre projecte germà consistent en un aplec de citacions, dites populars o refranys amb llicència lliure).

Així mateix, els responsables del celler assessoraran els participants en la definició d’una plantilla estàndard sobre les denominacions d’origen i els seus paràmetres per tal de millorar i optimitzar la informació publicada sobre vinicultura i viticultura en aquesta enciclopèdia de contingut únic.

Castell del Remei

Castell del Remei

No m'agradaM'agrada Valora l'article!
Loading...

Assessoria Vilardell

Sobre l’autor

Avatar

Som l'Equip que treballa tots els continguts d'Hola Lleida. Som el Diari Digital de les Comarques de Ponent. La millor forma d'informar-te de tota l'actualitat de la capital i les comarques lleidatanes.