Chia, la passió i entrega per alimentar-nos millor

0

Si no han anat encara per Chia, els hi recomanem. Està al carrer Ramon i Cajal, 37, tot just davant de la plaça de Santa Tereseta, i una mica la vam descobrir de casualitat, com es descobreixen totes les coses bones. Amb el seu marit Àngel, i amb la col·laboració de la seva germana Noemí, la Cristina és la veu i l’ànima d’una botiga única. Tan única, que només entrar, ens endinsa en un món d’aromes, olors i aliments bons, i alhora d’una gran qualitat. “Busquem que els nostres aliments tinguin els menys processos possibles, i tot sigui el més natural que es pugui” explica amb passió Cristina, tot fent pedagogia de l’àmplia varietat de bons productes que es venen al seu establiment. Mentre una part de la ciutadania aspira cada cop a menjar millor i de forma més sostenible, a Chia fan una autèntica aposta per la qualitat i la sostenibilitat mediambiental. Amb esforç i passió, en poc més d’un any, Chia ha esdevingut un lloc imprescindible per a totes aquelles persones que ens encanta la bona taula.

Entrevistador (E): Què us va portar a muntar la botiga?

Foto HL

Cristina (C): Va venir arran de tenir la meva filla Martina. Ens vam preocupar moltíssim de la seva alimentació. Vam buscar tot el més natural que podíem, i aquí a Lleida era una mica difícil. El fet d’anar-ho a buscar, ens va crear aquesta inquietud. Vam veure que feia falta, i ens vam decidir a bastir-lo amb el meu marit Àngel, perquè veiem que aquest projecte era necessari.

E: Quina és la filosofia de Chia?

C: Vam pensar que el més important era crear una botiga a granel, que no anés amb envasos de plàstic. Tenim el de vidre, que és el més reciclable o el més reutilitzable, i sempre el pots tornar a utilitzar per a qualsevol altra cosa. I la filosofia és aquesta, intentar reduir tot el possible l’impacte mediambiental, encara que a vegades sigui molt difícil. I bé, també portar tots els aliments amb el menor procés possible dins seu. Que no porti cap tipus de processat, o els mínims possibles. També és important que el seu origen sigui més pròxim possible, tot i que sovint és força complicat.

Foto HL

E: L’altre dia vau fer un any. Com valoreu aquest primer any que porteu? Què us està transmetent els vostres clients?

C: Creiem que ha estat un any molt positiu. A pesar de ser només un any, hem crescut molt. Portem molta feina feta, tot i veiem que encara hi ha molt desconeixement en el tema de l’alimentació. Ara com ara, la societat no s’alimenta bé. Però per això estem. Per donar aquest suport de més, a part d’únicament el producte. I vist el que hem vist, estem segures que aquest segon any també serà molt positiu.

E: Quin és el producte que més us demanen?

C: Bé, creiem que és una mica tot. Tot i que destaquen els fruits secs, o el tema llavors. Potser perquè ara es busquen molt. Però en general tot. Costa una miqueta els cereals, però en canvi, espècies, risottos o fideuàs tenen molta sortida.

Foto HL

E: I el vostre producte preferit, quin és? 

C: Això és difícil escollir (Riu), tots tenen el seu què! Som addictes totals a tot (Riu)

E: D’aquí a uns anys, com us agradaria veure el vostre projecte?

C: Esperem que Chia pugui expandir-se arreu, i no quedar-nos només a Lleida. Volem que es conegui el nostre producte no només a la ciutat, sinó a més llocs. La idea és poder tenir més Chia’s per tot arreu.

Foto HL

 

 

No m'agradaM'agrada Valora l'article!
Loading...

Assessoria Vilardell

Sobre l’autor

Avatar

Som l'Equip que treballa tots els continguts d'Hola Lleida. Som el Diari Digital de les Comarques de Ponent. La millor forma d'informar-te de tota l'actualitat de la capital i les comarques lleidatanes.