Cloenda del Cicle de Nadal amb el lliurament dels premis als concursos de pessebres a l’Auditori Enric Granados

0

El lliurament dels premis dels concursos de pessebres ha clos aquest diumenge al matí a l’Auditori Municipal Enric Granados el Cicle de Nadal, que organitza l’Agrupació Ilerdenca de Pessebristes sota el patrocini de l’Ajuntament de Lleida. Durant l’acte, que ha estat presidit per l’alcalde de Lleida, Àngel Ros, i el bisbe de la diòcesi Salvador Giménez Valls, el president de l’Agrupació, Àngel León, ha informat que enguany s’havia comptat amb la participació de més de 200 concursants.

Abans de procedir a lliurar els premis als guanyadors, l’alcalde Ros ha agraït a l’Agrupació la tasca que desenvolupa, per mantenir aquesta tradició que, mercès a la seva base d’arrel cristiana, quan es projecta cap a l’exterior de l’Església ho fa com a manifestació social o cultural, permetent perpetuar les tradicions populars. Referint-se a aquesta base cristiana del Nadal, Ros ha fet també extensiu l’agraïment a aquelles entitats de voluntariat de la ciutat que treballen entorn de l’Església. “El Banc d’Aliments, la Fundació Jericó, Arrels, Càritas… són manifestacions exteriors del Nadal vinculades a l’atenció amb els més febles. Aquesta base cristiana que arrela en elles és el que genera activitat interior, popular, cultural, social i de solidaritat”, ha dit l’alcalde.

cicle nadalMalgrat felicitar tots els guanyadors, l’alcalde ha volgut referir-se especialment al guardó de la Residència de les Germanetes dels Pobres Juana Jugán, i ha desitjat poder tornar a visitar el pròxim Nadal aquest pessebre, tal com va fer fa uns dies. “Aquest serà l’indicador que les Germanetes continuen entre nosaltres i que aquell edifici segueix essent un lloc d’atenció a la gent gran i als més febles”, ha dit en al•lusió al perill de tancament de la residència. A més del lliurament dels premis als guanyadors dels concursos, també s’ha fet un reconeixement a diferents mestres pessebristes i persones vinculades amb l’Agrupació.

L’acte s’ha clos amb una cantata de nadales a càrrec de la Coral Infantil Escola Mitjana de Lleida, el conjunt de veus Amunt i a Ball, els Centres Musicals Dalcroze de Corbins i Lleida i la coral infantil Almenar, que han estat acompanyades al piano per Maria del Mar Jové i Gemma Naranjo, sota la direcció d’Ana Pachón, Joana Cebolla i Maria Altadill. Montserrat Virgili ha estat la solista, mentre que Llubí Casas ha estat el rapsode que ha recitat els poemes.

No m'agradaM'agrada Valora l'article!
Loading...

Assessoria Vilardell

Sobre l’autor

Avatar

Som l'Equip que treballa tots els continguts d'Hola Lleida. Som el Diari Digital de les Comarques de Ponent. La millor forma d'informar-te de tota l'actualitat de la capital i les comarques lleidatanes.