Concentració a Castanesa en defensa de la ramaderia extensiva de l’Aragó i Catalunya

0

ASAJA Lleida ha participat aquest matí en la concentració en defensa de la ramaderia extensiva organitzada per la Plataforma en Defensa de la Ramadería Extensiva de Aragón, juntament amb organitzacions i entitats del medi rural de l’Aragó i Catalunya i l’Ajuntament de Montanui (Osca), que ha tingut lloc a la plaça de la localitat de Castanesa (terme municipal de Montanui). En la concentració els organitzadors han exigit la retirada immediata de l’ós. La ramaderia extensiva de l’Aragó i Catalunya es troba en una situació molt crítica per una crisi estructural profunda que està derivant en la contínua reducció de professionals i caps de bestiar.

Lluny d’abordar una solució, en els últims anys, moltes de les actuacions polítiques estan produint el desastre i la desaparició del sector més intel·ligent pel que fa als encàrrecs mediambientals i la Política Agrària Comuna. En aquestes dates en les quals el bestiar es troba ja pujant a les pastures d’estiu, la proliferació d’atacs produïts per llops i óssos, dificulten enormement l’activitat i pot suposar la ruïna per al sector.

Aquests atacs produeixen no solament la mort d’alguns animals, sinó que poden provocar accidents i avortaments per estrès en els animals que els pateixen. Els canvis que exigeixen la impossible convivència proposada per les conselleries d’ambdues regions, comporten a la desaparició total de la ramaderia extensiva. L’aprofitament d’aquestes pastures d’estiu per la ramaderia extensiva és bàsic per a la gestió mediambiental del territori i per a la viabilitat econòmica de les explotacions.

Participació d’Asaja Lleida a la concentració

No m'agradaM'agrada Valora l'article!
Loading...

Assessoria Vilardell

Sobre l’autor

Som l'Equip que treballa tots els continguts d'Hola Lleida. Som el Diari Digital de les Comarques de Ponent. La millor forma d'informar-te de tota l'actualitat de la capital i les comarques lleidatanes.