Cornellà contra la por

0

Més enllà del que va portar a Abdelouahab Taiba atacar ahir una comissaria amb un ganivet i al crit d’Al·là és Gran, sens dubte ahir la por es va tornar a sentir a Catalunya. Cal centrar-se en les ferides obertes del 17A, que ahir es van tornar a obrir. A més, avui la polèmica rau en si els Mossos van actuar bé abatent-lo. A jugada passada, tots som Messi. Caldria posar-se en la ment de qui va disparar, i els dubtes que devia tenir. Portaria explosius? Aniria acompanyat? Quines eren les seves intencions? I tot això en el marc d’una alerta antiterrorista d’alt nivell.

Mai es pot justificar una mort, i en cas que no quedi més remei que disparar, cal apuntar a llocs no vitals. Però quan l’adrenalina flueix en una situació crítica, tota la teoria brilla per la seva absència, i més quan cada dia ens aixequem amb un atac jihadista a la televisió arreu del món. El que és ben cert és que els agents van sentir la mateixa por que vam sentir tothom en conèixer la notícia. Potser el més important, al final, és no deixar-nos dominar per ella, no deixar que guanyi cap batalla. Només així, aconseguirem derrotar al terrorisme. Encara que Cornellà ens demostri que queda molt camí pel davant.

No m'agradaM'agrada Valora l'article!
Loading...

Assessoria Vilardell

Sobre l’autor

Som l'Equip que treballa tots els continguts d'Hola Lleida. Som el Diari Digital de les Comarques de Ponent. La millor forma d'informar-te de tota l'actualitat de la capital i les comarques lleidatanes.