Creix un 6% el nombre d’ocupats en l’àmbit del transport i l’emmagatzematge a Lleida

0

L’any 2017 el sector logístic comptava amb 9.380 treballadors a les comarques de Lleida, xifra que suposa el 6% del total dels 162.822 ocupats en transport i emmagatzematge a Catalunya. A més, l’any passat, el nombre d’aturats en el sector es va reduir un 14%, amb la incorporació de 551 persones. Aquestes són algunes de les dades que s’han donat a conèixer durant la presentació de l’Observatori de la Logística 2018, amb els indicadors més destacats de les comarques lleidatanes, que ha tingut lloc aquest dijous a la Sala d’Actes de la Cambra de Comerç de Lleida.

La presentació de l’Observatori de la Logística 2018 a la Cambra de Comerç de Lleida

Durant la presentació, encapçalada pel nou director general de l’empresa pública del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, Enric Ticó, s’ha constatat un creixement continuat de la superfície de sòl logístic a la demarcació. En concret, l’any 2017, a Lleida, hi va haver un increment del 3% de l’oferta de superfície útil dedicada a l’emmagatzematge.

Enric Ticó també ha constatat “la importància estratègica de la logística per l’economia productiva”. En concret, Ticó ha destacat “les més de 400 milions de tones transportades que suposen que el pes de la logística a Catalunya representi el 14% de l’economia del país”.

Augmenta el preu del m2 de lloguer de les naus

D’altra banda, hi ha hagut un increment generalitzat del preu de lloguer de les naus logístiques en totes les províncies de Catalunya. En el cas concret de Lleida, el preu del m2 de lloguer és 2,5 euros al mes, un 16’6% més car que durant l’exercici anterior, tot i que queda lluny dels 6,3 euros al mes que costa a la demarcació de Barcelona.

Més vehicles de combustibles alternatius

L’informe logístic encarregat per CIMALSA també constata un creixement en el nombre de vehicles de combustibles alternatius a la demarcació. En concret, Lleida compta amb 13 vehicles de mercaderies elèctrics, un 18% més que el període anterior; 39 de vehicles de mercaderies GNV i només 5 de vehicles de mercaderies GLP. Així mateix, compta amb 11 de les 361 estacions elèctriques que hi ha a Catalunya, un 38% que el període anterior. Tot i això, de moment els lleidatans no disposen de cap estació de Gas Natural i només hi ha 7 estacions d’autogas o GLP, les mateixes que l’any 2016.

L’Observatori de la Logística, que enguany arriba a la seva 13a edició, és un estudi encarregat per CIMALSA a l’Institut Cerdà, i presenta les dades més rellevants del sector logístic relacionades amb l’economia catalana. Aquesta és la primera vegada que es presenten els resultats de manera territorialitzada i fora de la ciutat de Barcelona.

No m'agradaM'agrada Valora l'article!
Loading...

Assessoria Vilardell

Sobre l’autor

Avatar

Som l'Equip que treballa tots els continguts d'Hola Lleida. Som el Diari Digital de les Comarques de Ponent. La millor forma d'informar-te de tota l'actualitat de la capital i les comarques lleidatanes.