Demà arrenca FiraTàrrega 2017 amb l’acció inaugural urGENTestimar, d’Ada Vilaró i Josep Perelló

0

Demà dijous arrencarà FiraTàrrega 2017. Una nova edició que tindrà com a lema la participació. La Fira pretén anar més enllà en la lectura convencional d’aquest concepte i incidir de manera profunda en l’obertura de processos creatius, incorporar veus professionals externes, generar espais de reflexió i formació o bé donar la paraula a aquells que habitualment no la tenen. La Fira presentarà els treballs de 52 companyies nacionals i internacionals, ubicats en 23 espais d’exhibició i amb un total de 261 sessions en 4 dies.

Foto FiraTàrrega

L’acció inaugural d’aquesta edició és urGENTestimar, una peça de 40 hores de durada de l’artista Ada Vilaró i el científic Josep Perelló. L’acció, que pretén diluir les fronteres des de l’art i la ciència, serà una marató escènica que comptarà amb la implicació de prop de 400 persones i culminarà divendres dia 8 a les 22.15h, amb una gran performance final multidisciplinària amb la participació també de Lídia Pujol, Joan Estrader, Xavi Lloses, Marta Galán, Chris Salter i el Quartet Brossa.

urGENTestimar és una activitat d’activitats, una experiència compartida amb la gent del carrer i integrada per diferents moments clau i per diferents rituals: menjar, dormir, caminar, córrer, observar, compartir… Es convida la ciutat i els seus habitants a aturar l’activitat quotidiana i a posar en pràctica diversos moments de comunió que permetin posar-nos en relació amb veïns coneguts i desconeguts.

El primer dia de FiraTàrrega comptarà amb un total de 19 espectacles com, per exemple, Màtria de Carla Rovira, una peça que parteix de l’afusellament del tiet avi de la creadora l’any 1939 pel règim franquista i de la descoberta d’unes cartes personals dels seus darrers anys de vida, Rovira se situa al centre de la proposta per narrar la biografia de la seva família amb la memòria històrica, la dona, la mort i el silenci com a eixos principals i, posteriorment, parlar-ne amb el públic.

També es podrà veure l’estrena de Pool (no water), dels lleidatans Íntims Produccions que en aquesta ocasió es posen a les mans dels directors Elena Martín, Marc Salicrú i Anna Serrano per a crear una peça visceral i impactant sobre la fragilitat de l’amistat, l’enveja, l’èxit i el significat de l’art en la vida dels creadors. a X amor o Mujeres áureas de mvmproduccions, coproducció de FiraTàrrega amb el Festival de Teatro Clásico de Almagro, un espectacle de carrer que vol reconèixer els referents dramàtics oblidats de la literatura del Siglo de Oro, posant la dona en el centre de l’escena.

L’artista visual i performer uruguaiana Valeria Píriz estrenarà Diez de cada diez, una performance nascuda a partir d’una sèrie de 12 feminicidis ocorreguts a principis del 2015 a l’Uruguai i que posa en el centre del debat la violència de gènere. Per a dur a terme l’espectacle, Píriz ha treballat amb 16 dones de diferents edats i procedències, que han participat d’un taller previ. Un altre dels espectacles destacats és AÜC: El so de les esquerdes de Les Impuxibles i Carla Rovira, un espectacle que afronta el repte d’expressar l’experiència corporal, emocional i racional de les violències sexuals mitjançant la fusió de diversos llenguatges. Un viatge entre la realitat que viuen les dones que les han patit i el seu imaginari poètic.

Finalitzaran la jornada les propostes musicals de Rodrigo Cuevas, que presentarà El mundo por montera, un concert espectacle que revisa les arrels folk amb un discurs brillant i sexy que farà saltar pels aires la continència de la correcció o Afro Caribbean Collective, que inauguraran les Nits Moritz de FiraTàrrega 2017.

No m'agradaM'agrada (+1, 1 vots)
Loading...

Assessoria Vilardell

Sobre l’autor

Avatar

Som l'Equip que treballa tots els continguts d'Hola Lleida. Som el Diari Digital de les Comarques de Ponent. La millor forma d'informar-te de tota l'actualitat de la capital i les comarques lleidatanes.