Dermatòlegs de Lleida fan revisions de manera gratuïta a treballadors de Fruits de Ponent per prevenir el càncer de pell

0

Especialistes en dermatologia de l’Hospital Universitari Arnau de Vilanova (HUAV) i investigadors de l’Institut de Recerca Biomèdica de Lleida (IRBLleida) han revisat aquesta setmana, de manera gratuïta, la pell d’una quarantena de socis i treballadors de la cooperativa Fruits de Ponent per descartar-hi la presència de lesions suggestives de càncer. Els dermatòlegs es van desplaçar a les instal·lacions de la cooperativa per fer-hi les revisions en què els van identificar diverses pigues amb característiques d’atípia i també alguna lesió precancerosa. En aquests casos, els especialistes han recomanat una nova visita a dermatologia per fer-se controls periòdics o per a l’extirpació i l’estudi de la lesió.

Foto IRB Lleida

Aquesta iniciativa, promoguda per l’Acadèmia Espanyola de Dermatologia i Venereologia en col·laboració amb l’Associació Espanyola Catalunya contra el Càncer, s’emmarca en la campanya Euromelanoma 2018. En el marc d’aquesta proposta, també s’han realitzat revisions de la pell a l’Hospital Universitari Arnau de Vilanova. La iniciativa està pensada per promoure la conscienciació, la prevenció i el diagnòstic precoç del càncer de pell en la població europea.

A Catalunya, la campanya Euromelanoma està coordinada per la catedràtica de Dermatologia de la Universitat de Lleida i dermatòloga de l’Hospital Arnau, Rosa Maria Martí, i per la cap del Servei de Dermatologia de l’Hospital Clínic i professora de la Universitat de Barcelona, Susana Puig. Ambdues compaginen la pràctica assistencial amb la recerca en melanoma a l’IRBLleida i a l’Institut d’Investigacions Biomèdiques August Pi i Sunyer (IDIBAPS), respectivament.

No m'agradaM'agrada Valora l'article!
Loading...

Assessoria Vilardell

Sobre l’autor

Avatar

Som l'Equip que treballa tots els continguts d'Hola Lleida. Som el Diari Digital de les Comarques de Ponent. La millor forma d'informar-te de tota l'actualitat de la capital i les comarques lleidatanes.