El Comú presenta un contenciós administratiu per aturar el POUM de Lleida

0

El Comú de Lleida presenta un recurs contenciós administratiu pel Pla d’Ordenació Urbana Municipal (POUM) “perquè el seu avançament no compleix els requisits legals”, fet que genera una oportunitat per aturar un planejament “que especula amb la ciutat i que és contrari a l’interès general”, segons informa l’agrupació d’electors en un comunicat.

El POUM actual es va aprovar definitivament al 2003, per tant té vigència fins al 2023. Amb tot consideren que la renovació anticipada a final de mandat sense un consens ampli de ciutat no està justificada, si no és per la voluntat de deixar-ho tot lligat “davant unes eleccions que poden canviar les majories a l’ajuntament”. Un avançament en la renovació del POUM requereix una petició a la Generalitat, que no s’ha fet, on es justifiqui quin és l’interès general de fer-ne una revisió anticipada. A més també destaquen que l’aprovació anticipada i precipitada d’un “POUM amb moltes mancances hipoteca el futur de Lleida i limita les possibilitats de fer un POUM il·lusionant que faci de Lleida una ciutat referent”.

La Paeria considera “incomprensible” el contenciós que s’ha presentat

La resposta per part del govern municipal no s’ha fet esperar. El tinent d’alcalde i regidor de Promoció i Gestió de l’Hàbitat Urbà i Rural i la Sostenibilitat, Fèlix Larrosa, vha dit que la revisió del Pla d’Ordenació Urbanística Municipal està plenament justificada d’acord a la normativa vigent, “d’una forma tan clara que resulta incomprensible el contenciós anunciat pel Comú si no pretén altres finalitats que van més enllà del procediment urbanístic”. A més, ha recordat que abans de tramitar la revisió un document com el POUM ha estat revisat pels serveis jurídics, la secretaria general i la trentena de tècnics que han participat en el procés.

Presentació del contenciós administratiu presentat pel Comú

 

No m'agradaM'agrada Valora l'article!
Loading...

Assessoria Vilardell

Sobre l’autor

Som l'Equip que treballa tots els continguts d'Hola Lleida. Som el Diari Digital de les Comarques de Ponent. La millor forma d'informar-te de tota l'actualitat de la capital i les comarques lleidatanes.