El Consell Comarcal de la Segarra i Aspid impulsen l’emprenedoria

0

ASPID i el Consell Comarcal de la Segarra han signat aquest matí un conveni de col·laboració per dur a terme programes, actuacions i acords orientats al suport i a l’acompanyament als emprenedors en el procés de creació de la seva pròpia empresa, oferint l’assessorament perquè puguin consolidar la seva activitat econòmica amb la integració de bones pràctiques de responsabilitat social empresarial. L’acord també inclou la promoció i la divulgació de l’emprenedoria i l’autoocupació a la comarca de la Segarra.

L’acte de signatura del conveni ha tingut lloc aquest matí a la seu del Consell Comarcal de la Segarra, amb la presència del president comarcal, Xavier Casoliva, i la presidenta d’ASPID, Bibiana Bendicho. Tal com ha explicat Casoliva, el conveni servirà per augmentar a la comarca el nombre de negocis que integrin bones pràctiques de responsabilitat social empresarial.

Per altra banda, la presidenta d’ASPID, Bibiana Bendicho, ha explicat que l’Obra Social “la Caixa” ha posat en marxa a tot l’Estat el nou servei d’autoocupació en el marc del programa “Incorpora” i que ASPID és l’entitat responsable de desenvolupar-lo a les comarques de Lleida.

Signatura del conveni

L’associació lleidatana desenvoluparà en el àmbit de la Segarra l’assessorament i l’acompanyament individualitzat a emprenedors; la confecció del pla d’empresa i les anàlisis de viabilitat, amb la corresponent emissió del certificat de viabilitat; l’assessorament en la recerca de finançament en els primers passos d’inici de l’activitat, que es fa a través de la disposició d’una consultora financera experta que ajuda a analitzar la viabilitat; l’assessorament sobre els ajuts, els avantatges i les bonificacions; l’assessorament i l’accés a finançament bancari.

Per desenvolupar totes aquestes accions, ASPID disposarà de professionals de l’àmbit social i d’empresa que desenvoluparan aquestes accions a la pròpia comarca. A més, es cedirà a l’associació una sala d’atenció individualitzada de la seu del Consell Comarcal.

De la seva banda, l’Àrea de Promoció Econòmica del Consell Comarcal de la Segarra informarà, orientarà i derivarà els ciutadans i les ciutadanes interessades en crear una empresa o en fer-se autònoms als Serveis d’Autoocupació i Emprenedoria d’ASPID. També difondrà pels seus mitjans i a través de la seva xarxa d’agents de promoció econòmica els serveis d’autoocupació i emprenedoria, fruit de la col·laboració amb ASPID, i comptarà amb aquesta associació per engegar noves iniciatives, projectes, jornades o altres accions de promoció de l’emprenedoria i l’autoocupació a la comarca.

Balanç de 2017

Un total de 25 persones (17 homes i 8 dones) de la comarca de la Segarra han estat ateses per ASPID l’any 2017 a través de diferents programes d’emprenedoria i autoocupació. En total, s’han formalitzat 12 plans d’empresa i s’han creat 10 empreses.

No m'agradaM'agrada Valora l'article!
Loading...

Assessoria Vilardell

Sobre l’autor

Som l'Equip que treballa tots els continguts d'Hola Lleida. Som el Diari Digital de les Comarques de Ponent. La millor forma d'informar-te de tota l'actualitat de la capital i les comarques lleidatanes.