El Consell Comarcal del Segrià adjudica l’estudi de viabilitat de la recollida porta a porta

0

Aquest mes d’octubre s’ha adjudicat l’Estudi pilot de viabilitat i de detall per a la implantació de la recollida Porta a Porta a la Comarca del Segrià, redacció dels plecs tècnics per a una futura licitació, i plec tècnic model de la recollida porta a porta. Aquest estudi, finançat per l’Agència de Residus i Ecoembes detallarà les especificitats de la implantació del nou model de recollida de residus als municipis de la comarca del Segrià. El projecte inclourà també els municipis que han escollit el model de recollida de contenidors en àrees d’aportació (illes).

Fins al moment dels 35 municipis que tenen delegada la recollida al Consell Comarcal del Segrià: 25 han escollit el model porta a porta (38.319 habitants) i 10 han escollit el model de contenidors en àrees d’aportació (24.180 habitants). El model de recollida porta a porta comporta el lliurament dels residus en cubells estandarditzats al portal dels habitatges o en espais habilitats en el cas dels blocs de pisos. Aquest model l’estan duent a terme més de 130 municipis arreu de Catalunya.

Segons els resultats publicats per l’Agència de residus, els municipis amb més bons percentatges de recollida selectiva són els municipis amb el model porta a porta. Aquest fet pren especial rellevància amb el fet que l’Agència de Residus, amb el consens de l’AMB, l’ACM i la FMC té previst incrementar el cànon els pròxims anys (fins a arribar a prop de 50 € per cada tona que entri a un dipòsit controlat), fet que penalitzarà de forma considerable als municipis que menys recollida selectiva realitzin i que més residus portin a l’abocador.

L’estudi ha estat adjudicat a l’empresa SPORA CONSULTORIA AMBIENTAL, S.L., qui treballarà en col·laboració amb l’empresa LA LLENA AMBIENTAL, S.C.P. Un dels aspectes valorats en la seva adjudicació ha estat l’experiència en la realització d’estudis de viabilitat i d’implantació del model de recollida porta a porta a moltes entitats locals de l’estat. L’estudi inclourà entre altres fases: realització de treball de camp exhaustiu, un projecte de detall de les especificacions del model per cada municipi, presentacions de les propostes als ajuntaments, estudis comparatius i l’estudi econòmic. En aquest estudi també s’inclourà la redacció dels plecs tècnics per a una futura licitació, així com l’elaboració d’un plec tècnic model per a la recollida porta a porta. La primera fase del treball de camp s’iniciarà aquest mes d’octubre i l’entrega del projecte està planificada per a finals de desembre.

No m'agradaM'agrada Valora l'article!
Loading...

Assessoria Vilardell

Sobre l’autor

Avatar

Som l'Equip que treballa tots els continguts d'Hola Lleida. Som el Diari Digital de les Comarques de Ponent. La millor forma d'informar-te de tota l'actualitat de la capital i les comarques lleidatanes.