El deliciós Crumble de Poma d’en Sergi Urgell

0

Ingredients per 4 persones

200 grams de farina
100 grams de sucre
150 grams de mantega
2 sobres de camamilla (és per afegir-li una aroma diferent)
Un polsim de sal
4 pomes
Nata d’Esprai
2 iogurts naturals

Elaboració

En primer lloc posarem la mantega en un bol i la desfarem al microones, o bé al bany maria. Mentre es desfà la mantega, posarem la resta d’ingredients secs en un altre bol. Quan la mantega estigui desfeta l’afegirem a la barreja. En aquest instant preescalfarem el forn a 170°.

En segon lloc, i mentre el forn és calenta, farem la galeta. Ho realitzarem amb l’ajuda d’unes barilles, ja que anirem barrejant bé tots els ingredients fins que es formi una massa uniforme i sense cap grumoll. A continuació posarem la barreja en una safata coberta per paper vegetal i seguidament la introduirem al forn durant 40 a 50 minuts aproximadament, baixant el forn a 145°.

En tercer lloc, i durant aquest temps de forn, procedirem a pelar les pomes i els hi donarem la forma desitjada. Certa quantitat la tallarem a juliana, una altra a daus i per coronar el plat en tallarem una part a tires fines.

Finalment, per muntar el plat, utilitzarem un motlle rodó i combinarem la poma en juliana a sota. Després posarem la massa de galeta i els daus de poma coronant amb la nata, i les tires fines per acabar de coronar el plat.

Foto Ignasi Boya

No m'agradaM'agrada Valora l'article!
Loading...

Assessoria Vilardell

Sobre l’autor

Sergi Urgell

En Sergi va néixer en el si d’una família de classe mitjana i de pare dedicat exclusivament a l’hostaleria. Va viure entre Lleida als hiverns i Calafell a les temporades d’estiu, fins que va obrir el seu propi negoci: un Bar Restaurant al barri de la Bordeta, especialitzat en brasa i caragols. Va ser allí on en Sergi va començar a forjar, amb els seus dos germans, en Lluís i en Jordi, la seva afició per la cuina. A causa d’una malaltia que va patir el pare, els fills i la Gisela, la seva mare, es van fer amb les regnes del negoci, que posteriorment l’acabaren traspassant. Va ser aleshores quan en Sergi va endinsar-se encara més en el món de l’hostaleria i va començar a treballar com a cambrer de sala al conegut restaurant ilerdenc Sant Bernat. Era 1993, i allí li brindaren l’oportunitat de formar-se com a cambrer i com a persona, on va poder adonar-se compte que l’hostaleria era el seu món. Passada aquesta etapa i de nou amb l’ajuda dels seus germans, varen ficar la primera pedra del seu actual projecte empresarial i van obrir la primera Rostisseria Urgell, especialitzada en pollastres a l’ast i on també s’hi realitzaven tota classe de plats cuinats. És allí on neix la seva passió per la cuina i 5 anys després obriren una segona rostisseria al Carrer Segrià de Lleida, quedant així com a botiga i cuina central, la de la Bordeta. Posteriorment i mitjançant nombrosos cursos a les escoles HOFFMAN i JOVIAT com a més importants entre d’altres, i també com a tot cuiner, tirant d’altes dosis autodidactes, ficant passió i creient amb els plats a fer, es va anar forjant com a cuiner fins a arribar a l’agost de 2012, quan amb el seu germà Jordi van ficar la cirereta del pastís amb el seu projecte més desitjat: El Restaurant Urgell. Aquest, va ser realitat, habilitant com a restaurant, l’antic Xalet del senyor Antoni Solé, que havia estat alcalde de la Bordeta. És allí on en Sergi fusiona la tradicional cuina casolana, amb les seves influències familiars i les tècniques més modernes. Avui en dia, es considera un apassionat de la cuina al buit i les tècniques de la cocció a baixa temperatura. Viu la Cuina amb sacrifici, treball i humilitat, cosa que intenta transmetre en el seu dia a dia, contínuament preocupat per aprendre tècniques noves i explotar al màxim, els sabors i ingredients que li ofereixen el món en la seva extensió.