El Departament de Cultura i el Centre d’Art la Panera de Lleida inauguren l’exposició itinerant “La lliçó de Diògenes”

0

Aquest matí, a les 12 hores, s’ha inaugurat, al Centre d’Art la Panera, l’exposició itinerant “La lliçó de Diògenes”. La mostra, produïda pel Centre d’Art Tecla Sala i comissariada per Àlex Mitrani, reuneix més de trenta obres d’artistes catalans contemporanis, de generacions i perfils molt diferents, sota un nexe comú que són les idees del filòsof grec Diògenes.

Foto Gencat

“Diògenes va optar per una vida austera i plena d’excentricitats, allunyant-se del que seria políticament correcte per a la societat de l’època i posant de manifest la vanitat i la superficialitat de la conducta humana. L’art és també un camí per retrobar uns valors morals i fer una reflexió sobre la necessitat de simplificar i poder eliminar les coses supèrflues i innecessàries de la nostra vida quotidiana. De la mateixa manera, aquesta exposició treballa des de la senzillesa per arribar a l’essència de l’acte creatiu com un camí per entendre el món i posar en evidència la vanitat del consum i de la cultura de l’espectacle” han explicat els organitzadors.

El Centre d’Art la Panera serà el primer lloc on es podrà visitar l’exposició des del 9 de juny fins al 2 de setembre. El dia 15 de juny a les 19h, es farà una visita guiada a càrrec del comissari, Àlex Mitrani. Posteriorment, la mostra s’allotjarà al Centre d’Art Maristany de Sant Cugat i al centre Can Manyé d’Alella. “La lliçó de Diògenes” és una de les mostres que formen part del Programa d’exposicions itinerants que el Departament de Cultura coordina amb la voluntat d’acostar l’art contemporani als ciutadans i ciutadanes, en cooperació amb els ens locals. Pròximament, el Departament de Cultura presentarà les exposicions “No em va fer Joan Brossa” el 14 de juny al Centre d’Art Tarragona Tinglado 2 i “Un món paral·lel” el 16 de juny al Bòlit, Centre d’Art Contemporani. Girona. Han assistit a la inauguració la regidora de cultura de l’Ajuntament de Lleida, Montserrat Parra; la directora del Centre d’Art la Panera, Cèlia del Diego; el comissari de l’exposició, Àlex Mitrani i la dissenyadora, Maria Montes.

No m'agradaM'agrada Valora l'article!
Loading...

Assessoria Vilardell

Sobre l’autor

Som l'Equip que treballa tots els continguts d'Hola Lleida. Som el Diari Digital de les Comarques de Ponent. La millor forma d'informar-te de tota l'actualitat de la capital i les comarques lleidatanes.