El magnífic Potatge de Vigília d’en Sergi Urgell

0

Ingredients per 4 persones

1 porro
1 ceba
2 tomàquets
2 pebrots verds
1/2 kg de llom de bacallà dessalat
2 ous
250 grams de cigrons cuits
1/2 kg d’espinacs
1’5 litres de brou de peix
Sal i oli
4 patates mitjanes

Elaboració

En primer lloc, bullirem els ous uns 12 minuts, els pelarem i tot seguit els reservarem. També Farem bullir els espinacs durant 30 minuts. Un cop cuits també els reservarem.

En segon lloc pelarem, i picarem ben petit, el porro, la ceba i el pebrot verd i ho sofregirem tot amb una mica amb oli d’oliva. En quant estigui rostit el sofregit, afegirem la patata que prèviament haurem pelat i tallat a daus.

Finalment, afegim el fumet de peix. Passats 15 minuts, incorporem els espinacs i els cigrons i ho deixarem coure tot junt durant 10 minuts. Rectificarem de sal si és necessari. Aquest serà el moment que retirem la cassola del foc i hi afegirem el bacallà, que es courà amb la mateixa escalfor que ja té la cassola, durant almenys 5 minuts. Tot seguit emplatarem i acabarem decorant amb els ous durs, per gaudir d’un plat típic de Setmana Santa.

Foto Ignasi Boya

No m'agradaM'agrada (+2, 2 vots)
Loading...

Assessoria Vilardell

Sobre l’autor

Sergi Urgell

En Sergi va néixer en el si d’una família de classe mitjana i de pare dedicat exclusivament a l’hostaleria. Va viure entre Lleida als hiverns i Calafell a les temporades d’estiu, fins que va obrir el seu propi negoci: un Bar Restaurant al barri de la Bordeta, especialitzat en brasa i caragols. Va ser allí on en Sergi va començar a forjar, amb els seus dos germans, en Lluís i en Jordi, la seva afició per la cuina. A causa d’una malaltia que va patir el pare, els fills i la Gisela, la seva mare, es van fer amb les regnes del negoci, que posteriorment l’acabaren traspassant. Va ser aleshores quan en Sergi va endinsar-se encara més en el món de l’hostaleria i va començar a treballar com a cambrer de sala al conegut restaurant ilerdenc Sant Bernat. Era 1993, i allí li brindaren l’oportunitat de formar-se com a cambrer i com a persona, on va poder adonar-se compte que l’hostaleria era el seu món. Passada aquesta etapa i de nou amb l’ajuda dels seus germans, varen ficar la primera pedra del seu actual projecte empresarial i van obrir la primera Rostisseria Urgell, especialitzada en pollastres a l’ast i on també s’hi realitzaven tota classe de plats cuinats. És allí on neix la seva passió per la cuina i 5 anys després obriren una segona rostisseria al Carrer Segrià de Lleida, quedant així com a botiga i cuina central, la de la Bordeta. Posteriorment i mitjançant nombrosos cursos a les escoles HOFFMAN i JOVIAT com a més importants entre d’altres, i també com a tot cuiner, tirant d’altes dosis autodidactes, ficant passió i creient amb els plats a fer, es va anar forjant com a cuiner fins a arribar a l’agost de 2012, quan amb el seu germà Jordi van ficar la cirereta del pastís amb el seu projecte més desitjat: El Restaurant Urgell. Aquest, va ser realitat, habilitant com a restaurant, l’antic Xalet del senyor Antoni Solé, que havia estat alcalde de la Bordeta. És allí on en Sergi fusiona la tradicional cuina casolana, amb les seves influències familiars i les tècniques més modernes. Avui en dia, es considera un apassionat de la cuina al buit i les tècniques de la cocció a baixa temperatura. Viu la Cuina amb sacrifici, treball i humilitat, cosa que intenta transmetre en el seu dia a dia, contínuament preocupat per aprendre tècniques noves i explotar al màxim, els sabors i ingredients que li ofereixen el món en la seva extensió.