El Monestir Vallbona de les Monges serà l’escenari exclusiu de la IV edició del cicle de música ‘La Pedra Parla’

0
El Claustre del Reial Monestir de Santa Maria de Vallbona de les Monges (l’Urgell) serà aquest any l’escenari exclusiu del cicle ‘La Pedra Parla’ una aposta musical d’alta qualitat artística amb tres concerts el cap de setmana del 4 i 5 d’agost. El cicle, que aquest any arriba a la seva IV edició, està organitzat per l’Agència Catalana del Patrimoni Cultural del Departament de Cultura i té per objectiu potenciar l’activitat cultural del territori en espais singulars com són els monuments.
El Monestir de Vallbona de les Monges, elegit Monument Favorit dels Catalans aquest 2018, és una de les joies del gòtic religiós català. El cicle ‘La Pedra Parla’ porta fins aquest convent cistercenc un cop l’any la música dels millors compositors de la mà dels millors intèrprets. La música compartirà protagonisme doncs amb el silenci de la comunitat religiosa femenina que l’habita. Amb vuit-cents anys de presència monàstica ininterrompuda, el Monestir de Vallbona, fundat el s. XII, és el tresor més desconegut i sorprenent de la Ruta del Císter.
‘La Pedra Parla 2018’ centra, per primera vegada, tots els seus concerts en un espai únic al claustre del monestir. Dirigit pel prestigiós contratenor Jordi Domènech, consta de tres concerts de música clàssica, dos el dissabte i un el diumenge, amb un tret de sortida barroc i una cloenda que ens porta de Mozart a Broadway.
Segons explica el director artístic del cicle, Jordi Domènech, “ja des dels seus inicis el cicle no ha volgut decantar-se per ser un criteri temàtic dedicat a un compositor determinat o a una època en concret, sinó que ha tingut la voluntat de mantenir-se obert a tots els gèneres i estils de la música clàssica, sota la única idea d’oferir bona música, programes variats -moltes vegades encarregats i dissenyats de manera especial per ser interpretats a Vallbona-”. Domènech afegeix que “l’arquitectura, les característiques dels diversos espais del monestir i la voluntat de no interferir en la vida quotidiana de la comunitat, ens obliga a ser molt curosos no només en la tria de les formacions instrumentals i vocals, sinó també en les característiques dels programes que interpreten”.
No m'agradaM'agrada Valora l'article!
Loading...

Assessoria Vilardell

Sobre l’autor

Som l'Equip que treballa tots els continguts d'Hola Lleida. Som el Diari Digital de les Comarques de Ponent. La millor forma d'informar-te de tota l'actualitat de la capital i les comarques lleidatanes.