El Museu de l’Aigua mostra fotografies del transport de material a centrals hidroelèctriques fa 100 anys

0

El Museu de l’Aigua de Lleida ha presentat aquest dimecres la mostra de fotografies antigues sobre el transport de la maquinària de les centrals hidroelèctriques, a càrrec de Feliu Izard, col·leccionista. Es tracta d’una selecció d’imatges antigues de l’Arxiu Izard, que mostren com fa cent anys es van transportar les grans peces per a les centrals hidroelèctriques. Les centrals, situades en molts casos en llocs poc accessibles a l’època, havien d’acollir grans màquines construïdes en altres països i s’havien de portar fins al seu emplaçament definitiu per les carreteres i camins del moment. Per fer-ho, es feien servir locomòbils, trens renards i altra maquinària, avui vehicles desconeguts i que podem observar a les fotografies.

La mostra consisteix en un plafó on les imatges es presenten en 5 àmbits que responen les preguntes dels enunciats: Què hi havia al país? Què calia traginar? Què van fer? Com ho van traginar? I una selecció d’imatges d’Utxesa. Aquesta mostra inaugura el cicle de micro-exposicions que promou el Museu de l’Aigua per presentar projectes de recerca sobre les temàtiques del museu, en aquest cas la construcció de les centrals hidroelèctriques.

L’exposició es podrà visitar fins a finals d’any a la sala de l’exposició permanent del Campament de La Canadiense (av. Miquel Batllori 52 – Lleida), de dimarts a divendres de 10 a 14h i dissabtes de 17 a 20h, amb entrada lliure.

Foto Paeria

No m'agradaM'agrada Valora l'article!
Loading...

Assessoria Vilardell

Sobre l’autor

Som l'Equip que treballa tots els continguts d'Hola Lleida. Som el Diari Digital de les Comarques de Ponent. La millor forma d'informar-te de tota l'actualitat de la capital i les comarques lleidatanes.