El PDeCAT i Unió fan una ofrena de setze roses grogues a Sant Anastasi per recordar als presos polítics i als exiliats durant la Festa Major

0

El grup municipal del PDeCAT i Unió i el comitè local del partit demòcrata han participat per primera vegada en l’ofrena floral a Sant Anastasi al costat de les entitats i la ciutadania, deixant buits els seients reservats a la llotja d’autoritats. Els regidors i membres del comitè local han fet ofrena d’un ram amb setze roses grogues per recordar els nou presos polítics catalans i els set exiliats que pateixen la persecució política i judicial posterior al referèndum de l’1 d’octubre.

Foto PDeCAT

El grup municipal no ha volgut boicotejar els actes de la Festa Major, tot i que ha reduït la seva presència en actes festius per deixar de manifest la seva negativa a normalitzar la situació política i judicial que viu el país. En aquest context, els regidors del PDeCAT que han assistit a actes de les Festes de Maig han volgut fer notar la seva protesta lluint llaços grocs i vestint peces d’aquest color en solidaritat amb els presos i els exiliats. El president del grup, Toni Postius, explica que “hem volgut fer aquesta ofrena floral per tenir presents les setze persones que ara mateix estan en presons espanyoles o exiliats en altres països per les seves idees”. Postius creu que “no podem normalitzar una situació que no és normal, però al mateix temps tampoc no volem deixar de participar de les festes al costat dels nostres veïns”.

El grup municipal havia proposat que, en el context del lliurament de plaques i medalles de la ciutat es reconeguessin les víctimes de la violència policial de l’1 d’octubre i als treballadors del Museu de Lleida. Les dues propostes van ser rebutjades per la majoria del Ple.

No m'agradaM'agrada Valora l'article!
Loading...

Assessoria Vilardell

Sobre l’autor

Avatar

Som l'Equip que treballa tots els continguts d'Hola Lleida. Som el Diari Digital de les Comarques de Ponent. La millor forma d'informar-te de tota l'actualitat de la capital i les comarques lleidatanes.