El PSC demana al Govern el nombre de docents de primària contractats a cada una de les comarques de Lleida, Pirineu i Aran des de 2010

0

El Grup del PSC al Parlament de Catalunya ha registrat una bateria de preguntes en les que insta al Govern a informar sobre “el nombre de docents d’educació primària que hi ha contractats pel Departament d’Ensenyament des de 2010 a cada una de les comarques”. Les preguntes inclouen específicament cada una de les comarques de Lleida, el Pirineu i l’Aran.

El diputat del PSC, Òscar Ordeig, ha advertit que “la retallada que ha fet el Govern en la inversió a Ensenyament i concretament en la contractació de mestres des de fa 8 anys ha perjudicat especialment a les comarques més rurals”. En aquest sentit, ha dit, “a més, s’ha agreujat amb una política centrista, donant preferència als nuclis urbans més grans a l’hora de reforçar qualsevol servei públic, pel que hem patit el degoteig constant de tancament d’escoles i línies de P-3”. Una gestió, ha dit, que “aboca el nostre territori al perill constant d’envelliment, empobriment i despoblació”. En aquest sentit, Ordeig ha afirmat que “no ens cansarem de reivindicar més i millors places de mestres per les comarques de Lleida, el Pirineu i l’Aran, que és on més ha retallat el Govern ens els darrers vuit anys i on menys ha invertit”.

En la mateixa línia, la responsable de la sectorial d’Educació del PSC de les Terres de Lleida, Pirineu i Aran, Lola Abelló, ha recordat que “des de 2010 a 2015, Ensenyament va deixar les nostres comarques amb 1.500 professors i professores menys, a més de no cobrir les places dels que s’han jubilat”. Per tant, ha dit, “l’anunci de contractació de 300 docents més de l’any passat i les poques places d’oposició d’enguany no compensen ni de lluny la retallada anterior”.

No m'agradaM'agrada Valora l'article!
Loading...

Assessoria Vilardell

Sobre l’autor

Som l'Equip que treballa tots els continguts d'Hola Lleida. Som el Diari Digital de les Comarques de Ponent. La millor forma d'informar-te de tota l'actualitat de la capital i les comarques lleidatanes.