El sector turístic de Lleida reclama millores per garantir la seva competitivitat

0

El president d’Hostaleria de Lleida, Josep Castellarnau, juntament amb la presidenta de l’Associació Càmpings de Lleida, Marta Cortina, han presentat aquest dimarts per primera vegada un informe, crític i obert al debat, sobre els principals aspectes que dificulten la competitivitat al sector hostaler lleidatà.

Castellarnau i Cortina han expressat el seu malestar sobre els obstacles que “dificulten avançar, ser competitiu i convertir un territori magnífic que atresora paisatge, neu, aigua, flora, fauna… en una destinació d’interior de muntanya de primer ordre a nivell europeu”. El president d’Hostaleria de Lleida ha declarat que “tot i la importància del nostre sector a l’economia de la província, no coneixem cap estratègia. Per exemple amb temes com la neu, el canvi climàtic, el turisme d’interior, l’ocupació laboral, etc. Tenim la sensació que tot flueix per casualitat. És cert que aquest l’estiu passat ha estat una excel·lent temporada, però si analitzem les raons veiem que tenim la climatologia, l’entorn sòcio-econòmic, etc. però res en relació amb factors que haguem pogut treballar”

Mesurar la competitivitat implica determinar els factors que la generen i definir l’impacte dels mateixos. Per a Hostaleria de Lleida urgeix la necessitat d’una anàlisi estratègica en diferents sentits, que passen per les infraestructures viàries (posant com a exemple les carreteres lleidatanes amb les vies ràpides que hi ha a Osca), les telecomunicacions, amb la baixa qualitat del Wifi a molts establiments. També senyalen l’excés de normativa i grau d’exigència a un sector com l’hostaler en qual la majoria són petites empreses en què tot es regula administrativament.

Marta Cortina, presidenta de Càmpings de Lleida, ha fet èmfasi en la situació que pateix la serralada prepirinenca del Montsec que actua entre d’altres com a barrera de comunicació i on “pràcticament és inexistent la presència d’empreses dels sector secundari. En tenim quatre mal contades, el sector primari està a mans de la gent gran i depenent dels ajuts. Segurament, si no s’empren una estratègia clara, aquest territori quedarà pràcticament desert en un període de 50 anys, tenint en compte la tendència global de concentrar-nos a les grans urbs”. Per tant, la part més afectada és a partir del Montsec fins al Pirineu. La plana està ben comunicada, però necessita del Pirineu per treballar i prestar els seus serveis i per això, li interessa potenciar el Pirineu.

En aquest sentit, Hostaleria de Lleida ha fet un crida a tots i cadascú dels gestors implicats al sector hostaler com són els empresaris i els polítics així com a la ciutadania “per trencar el conformisme benestant i per responsabilitat amb les properes generacions”.

No m'agradaM'agrada Valora l'article!
Loading...

Assessoria Vilardell

Sobre l’autor

Som l'Equip que treballa tots els continguts d'Hola Lleida. Som el Diari Digital de les Comarques de Ponent. La millor forma d'informar-te de tota l'actualitat de la capital i les comarques lleidatanes.